Eski İl Başkanı Ümit Özer Kolları Sıvadı

CHP Eski İl Başkanı Ümit Özer, Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanlığına geçerek kadın ve çocuklar için kolları sıvadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Eski İl Başkanı Ümit Özer Kolları Sıvadı

CHP Eski İl Başkanı Ümit Özer, Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanlığına geçerek kadın ve çocuklar için kolları sıvadı. 

Eski İl Başkanı Ümit Özer Kolları Sıvadı

Umut Çınarı Kadın ve Çocuk Koruma Derneği Başkanı Ümit Özer, derneğin çalışmalarını ve hedeflerini bugün Gazeteciler Derneği'ni ziyaret ederek paylaştı. Dernek, kadın ve çocukların haklarına odaklanarak, yardım, dayanışma ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütmekte diyen Başkan Özer, kadın cinayetlerine dikkat çekerek, silahsızlanma ve eğitim konularına vurgu yaptı. Dernek, yeni bir yer açarak, üye kaydı almak ve burslar gibi yardımları koordine etmek amacındadır diyen Özer ayrıca, kadın ve çocuk haklarına dair bilinçlendirme etkinlikleri düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Özer konuşmalarında şunlara değindi; Derneğin 2017 yılında kurulduğunu, kuruluşlarını Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verildi 5 Aralık günü olarak kabul ettiklerini söyleyerek konuşmasına başladı. İl Başkanı olduktan sonra derneği bırakmak zorunda kaldığını söyleyen Özer, ideolojilerinin kadın ve çocuklar olduğunu yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Onlar bizim geleceğimiz diyen Özer, onlarla dayanışmayı, yardımlaşmayı ve umudu yeşerteceğiz dedi. Kadınlar ve çocuklar için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.  

Cumhuriyet'in 100. yılında kadınlarımızı ve çocuklarımıza hak ettiği değeri görmesi için onlara destek olmaya gayret gösteriyoruz diyen Özer, Dernek çalışmalarından bahsetti. Öğrencilere burs yardımında bulunacaklarını, ihtiyaç sahibi ailelere destek olacaklarını ifade etti. Her gün bir kadının katledilmesine dikkat çeken Özer, Ekim ayında 52 kadınımız katledildi dedi. Katledilen kadınların ateşli ve kesici aletlerle olduğunu ifade ederek, silahsızlanmanın önüne geçmeliyiz dedi.Biz tabi ki kadınlarımızın, çocuklarımızın yanında olacağız ama aslolan bunun önüne geçmek. Bu konuda eğitim amaçlı çalışmalarımız olacak. Ilk hedeflerimizde kadın ve çocuk haklarıyla ilgili bir panelvari  etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.Kadınların haklarını her geçen gün kaybettiğine değinen Özer, kadınlarımız bu haklarının farkında değil, bununla ilgili eğitici çalışmalar yürüteceğiz diyerek sözlerini bitirdi.