Eski Köye Yeni Adet! – Yandırma Kahvesi

Sosyal medyada gündem olan ve oldukça yorum alan, eski köye yeni adet geldi dedirten yandırma kahvesi nedir? Nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberinde…

Eski Köye Yeni Adet! – Yandırma Kahvesi

Sosyal medyada gündeme düşen ve oldukça eleştiri toplayan yandırma kahvesi, Türk kahvesinin yeni bir versiyonu olarak anılıyor.  Yandırma kahvesinin en dikkat çekici özelliği içinde Maraş usulü dondurma olması. Klasik Türk kahvesini kumda yapılarak hazırlanıp ardından fincanın içine dondurma koyulup kahvenin dondurmayla beraber servis edilmesiyle oluşan yandırma kahvesi görenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Dondurmayla servis edilen yandırma kahvesi dondurmanın yavaş yavaş erimesiyle kahvenin üzerinde kaymağımsı bir kıvam bıraktığını, içimini yumuşatırken sonunda kalan dondurmanın telve ile karıştırılıp yenilebileceğini, sıcakla soğuğun eşsiz buluşması olarak tanımlanıyor.

Eski Köye Yeni Adet! – Yandırma Kahvesi

İçenlerin bir kısmının beğenisini toplarken bir kısmı ise değişik bir lezzet fakat Türk kahvesinin klasik şekilde içilmesinin daha uygun buluyorum “eski köye yeni adet getirmeye gerek yok” şeklinde yorumlarını belirtti.

 Türk kahvesinin yaygınlaşması ise 16. yüzyıla dayanır. Türkiye’yle önemli derecede bağdaşmış olan Türk kahvesi gerek sosyalleşmek için gerek ise uyanmak ve dinç kalmak için tüketiliyor. Türk kahvesi dışında pek çok kahve çeşidini kültürüne katan ve severek tüketen Türk toplumu, Türk kahvesini klasik haliyle içmeyi tercih ediyor.