Eskiden Kayserililerin Gözde Mekânıydı Şimdi Kimse Yanından Bile Geçmiyor

Mersin, yıllar boyunca Kayserililerin yaz tatillerinde tercih ettiği gözde şehir olarak biliniyor. Ancak, Kayserililer Mersin'i artık eskisi kadar tercih etmiyor. İşte sebebi…

Eskiden Kayserililerin Gözde Mekânıydı Şimdi Kimse Yanından Bile Geçmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mersin, uzun yıllar boyunca Kayserililerin yaz tatilleri için gözde bir şehir olarak biliniyordu. Ancak, son dönemde Kayserililerin Mersin’i tatil tercihlerinde eskisi kadar sık tercih etmediği gözlemleniyor. Bu değişimin arkasında yatan nedenlerden biri ise Mersin’de yaşanan sık elektrik kesintileri olarak öne çıkıyor.

En gözde tatil şehriydi

Kayserililer, yaz tatillerinde Mersin’in denizini, güneş ve tatil olanaklarını her zaman cazip bulmuştu. Özellikle yaz aylarında Mersin, Kayseri’den gelen tatilciler için popüler bir şehir olarak biliniyordu. Mersin'in uzun plajları, sıcak denizi ve zengin tatil imkânları nedeniyle Kayserililer tercihlerini bu yönde kullanıyordu.

Ne su var nede elektrik 

Kayseri’den Mersin’in Akdeniz İlçesi’ne bağlı Dikilitaş Mahallesi'ne tatil için gelen bir vatandaş, özellikle elektrik ve su kesintileri konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Mersin’de mağduriyet yaşadığını söyleyen bir vatandaş; ‘Neredeyse her gün elektrik kesintisi yaşıyoruz. Elektrik gittiğinde, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kesiliyor. Bazen akşamları da saatlerce elektrik kesintisi yaşanıyor, karanlıkta kalıyoruz. Elektrik kesildiğinde sular da kesiliyor ve saatlerce gelmiyor. Bu durum neredeyse her zaman yaşanıyor ve tüm işlerimiz aksıyor. Hiçbir şey yapamıyoruz, tam bir eziyet. Soruna bir türlü çözüm bulunamıyor’ dedi. 

Tatil tercihleri değişti

Mersin’de yaşanan bu altyapı sorunları, Kayserililerin tercihlerini başka şehirlere yönlendirdi. Kayserililer, tatil keyiflerini olumsuz etkileyen bu durum nedeniyle Mersin’i eskisi kadar sık tercih etmemeye başladı. Alternatif tatil yerleri arayışına giren Kayserililer, daha güvenilir ve kesintisiz hizmet sunan bölgeleri tercih ediyor. Tatil için genelde Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir gibi şehirler  tercih edilmeye başlandı.