Eskiden telefon almak zordu, şimdi kılıf almak zorlaştı

Telefon fiyatlarında yaşanan fiyat artışı kılıflara da yansıdı. Artık her bütçeye uygun bir telefon kılıfı bulmak zorlaşırken, telefonun modeli ve kılıfın özellikleri fiyatlarda belirleyici bir unsur haline geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Eskiden telefon almak zordu, şimdi kılıf almak zorlaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Telefon fiyatlarında yaşanan hızlı artış, telefon kılıfı piyasasında da etkisini gösterdi. Artık her bütçeye uygun bir telefon kılıfı bulmak zorlaşırken, cihazların modeli ve kılıfların sahip olduğu özellikler, fiyatları doğrudan belirliyor.

Gösterişli kılıflara yüksek fiyat

Telefon kullanıcıları, cihazlarını koruyabilmek ve kişisel tarzlarına uygun kılıf seçeneklerine ulaşabilmek için eskisinden daha fazla harcama yapmak durumunda kalıyor. Özellikle üst segment telefonlar için üretilen kılıflarda fiyatlar ciddi oranda yükselirken, yüksek koruma sağlayan veya gösterişli tasarıma sahip kılıflar, sade modellere göre daha yüksek fiyatlarla satışa sunuluyor.

600 TL’den aşağı bulunumuyor

Geçmişte, özellikle orta segment akıllı telefonlara uygun kılıfların fiyatı oldukça ulaşılabilir seviyelerdeydi. Birkaç ay öncesine kadar ortalama 150 TL’den satılan orta segment kılıfların fiyatları artık 200-600 TL bandında seyrediyor. Orta segment telefon kılıflarındaki artış, birçok kullanıcıyı etkilerken, bu kılıfların sade ya da gösterişli olmasına göre de fiyat farklılıkları göze çarpıyor. Genellikle düz ve sade tasarımlı kılıflar daha düşük fiyatlarda sunulurken, taşlarla süslenmiş ya da desenli kılıfların fiyatları iki ya da üç kat daha pahalıya satılıyor.

Popüler marka telefonlarda fiyat bin TL’yi buluyor

Özellikle yüksek fiyatlı akıllı telefon modellerine uygun kılıfların fiyatları, piyasadaki diğer modellere göre oldukça yüksek seyrediyor. En çok tercih edilen akıllı telefon markalarından birine ait orijinal bir kılıfın fiyatı bin TL’nin üzerine çıkıyor.