Etlerdeki tedirginlik büyüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın son yayınladığı gıda maddeleri ve etteki usulsüzlüğe yönelik Kayseri ile birlikte Türkiye'yi sarsan firmaların ifşası konusunda, yaşanan tedirginlik büyüyor.

Etlerdeki tedirginlik büyüyor

Kayseri’de hiç beklenmedik ünlü markaların da bu ifşa edilen firmalar arasında yer alması sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Kayserili vatandaşların yanı sıra Kayseri’ye öğrenim görmek üzere gelen yabancı öğrencilerin de tedirginlik yaşamasına neden oldu.
 
“YURT DIŞINDAYIZ GİBİ HELAL MENÜSÜ MÜ SORACAĞIZ?”
 
Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) öğrenim gören Afrikalı bir öğrencinin sosyal medyadan yaşanan olaylara değindiği görülürken, yaşadığı tedirginliği ise şu sözlerle ifade ettiği dikkatleri çekti; “Kafam karıştı! En sevdiğim şeylerden biri YERLİ LOKANTALARdan hangisine gidersen git, HELAL yiyeceksindi.... Şimdi ise, YURTDIŞIndayız gibi HELAL menüsünü mü sormamız gerekecek???”
 
Türkiye’de ve Kayseri’de yaşanan et ve gıda maddeleri sorununda sadece yerli halk değil yabancı vatandaşların da etkilendiği ve olayın boyutlarının büyüdüğü gözler önüne serildi. Yaşanan olumsuzlukla Türkiye’nin güveni ve itibarının sarsıldığı da dikkatleri çekiyor. HABER: KAAN AKBAŞ