Ev Yapımı Portakallı Üzümlü Kurabiye Tarifi: Hem Lezzetli Hem Sağlıklı!
Ev yapımı Portakallı Üzümlü Kurabiye tarifimizle, çay saatlerinizi lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalıklarla taçlandırın! Portakalın serinleten aroması ve üzümün tatlı lezzetiyle hazırlanan bu kurabiyenin tarifiyle karşınızdayız. Pratik Tarifimiz detaylarda…
Portakallı Üzümlü kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinin vazgeçilmezi bu kurabiyeler, evlerde mis gibi kokarak, hem lezzet, hem de huzur veriyor. Portakalın ferahlatıcı aroması ve kuru üzümün tatlı dokunuşuyla ayrı bir lezzet olan ‘Portakallı Üzümlü Anne Kurabiyesi’ tarifine hazır mısınız?
Portakallı Üzümlü̈ Kurabiye Malzemeleri:
1 su bardağı şeker
3 yumurta (birinin sarısı ayrılacak üzeri için)
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
50 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
1,5 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un (6-7 bardak)
Hazırlık Süreci:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Şeker eriyince diğer malzemelerle karıştırılan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamura kuru üzüm ekleyin. Hamurunuzdan parça koparıp şekil verinb
Kurabiyeleri daha önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin.
Evinizin mis gibi portakal kokmasını istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin! Türk Mutfağının başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun.