Ev yapımı profiterol tarifi - pratik profiterol tarifi
Profiterol severlerin en memnun kalacağı ev yapımı profiterol tarifi. Oldukça pratik ve çok lezzetli bir tarif, yaklaşık 8 - 10 kişilik servis edilebilir. İşte tarifin detayları...
Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz lezzetli bir tarif. 8 - 10 kişilik servis edebileceğiniz oldukça bereketli bir tatlı. tarifimizin hazırlanışına geçebiliriz;
Hamuru için
1,5 su bardağı su
150 gram tereyağı
1,5 su bardağı un
5yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz
İç kreması
3 su bardağı süt
100gr tereyağı
1,5 çay bardağı un
1çaybardağı şeker
1paket vanilya
çikolata sosu
2 su bardağı süt
2yemek kaşığı nişasta
1yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı şeker
80gr çikolata
Hamuru için tenceremize suyu alalım içerisine tereyağını ekleyelim erimesini sağlayalım daha sonra şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım unumuzu da ekleyip hızlıca karıştırarak hamuru toparlayıp ocaktan alalım ve ılıdıktan sonra yumurtaları tek tek içine ekleyip çırpalım ister el mikseri ile ister çırpı teli ile bu işlemi yapabilirsiniz daha sonra sıkma torbası ya da bir kaşık yardımı ile yağlı kağıt serili tepsiye bezelerimizi aktaralım önceden ısıtılmış 170 derece de iyice kabarıp kızarınca fırını kapatalım benim fırınım da 35-40 dakikada hazır oldular pişme işlemi tamamlanınca fırının kapağını asla açmayalım iyice soğuyuncaya kadar fırının içerisinde bekletelim bu işlemi yaparsanız bezeleriniz asla yumuşayıp sönme yapmaz..
İç kreması hazırlanışı
Tereyağını eritelim unu ekleyip 3,5 dakika kavuralım ardından süt ve şekeri ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim koyulaşınca ocaktan alalım vanilin ekleyip arada bir karıştırarak soğumasını
sağlayalım.
Çikolata sosu için çikolata hariç bütün malzemeleri tenceremize alalım kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim fokurdama ya başladıktan sonra ocaktan alıp çikolatasını ekleyip iyice çırpalım ve ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım kremamızı bezelerin içine ekleyip sunum kabımıza alalım ve üzerine soğumuş olan çikolata sosunu gezdirip dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.