Ev yapımı şekerpare – Tatlı tarifi
Nefis bir şekerpare tarifi arıyorsanız o tarif kesinlikle bu tarif tam bir pastane şekerparesi diyebiliriz, mutlaka deneyip görmelisiniz. İşte tarifin detayları…
Şerbetli tatlıların en lezzetlisi şekerpare ile karşınızdayız. Lezzetiyle büyüleyen şekerpareyi bir de bizim tarifimiz ile deneyin. İşte tatlımızın tarifi;
Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağından az pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un (2,5 su bardağından sonra kontrolü ekleyiniz)
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon
Hazırlanışı;
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, su ve şekeri karıştırın ocağa alın, kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatın, limonu ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
Un hariç bütün malzemeyi karıştırın, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin, ister yuvarlak ister oval şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derecede iyice pişirin fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbeti dökün.
Arada ters çevirip şerbetin iyice çekmesini sağlayın. Deneyecek olanlara afiyet olsun.