Ev yapımı şekerpare – Tatlı tarifi

Nefis bir şekerpare tarifi arıyorsanız o tarif kesinlikle bu tarif tam bir pastane şekerparesi diyebiliriz, mutlaka deneyip görmelisiniz. İşte tarifin detayları…

Ev yapımı şekerpare – Tatlı tarifi

Şerbetli tatlıların en lezzetlisi şekerpare ile karşınızdayız. Lezzetiyle büyüleyen şekerpareyi bir de bizim tarifimiz ile deneyin. İşte tatlımızın tarifi;

Malzemeler

250 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağından az pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un (2,5 su bardağından sonra kontrolü ekleyiniz)

Şerbeti için;
4 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon

Hazırlanışı;

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, su ve şekeri karıştırın ocağa alın, kaynamaya başlayınca 15 dk kaynatın, limonu ekleyip 2 dakika daha kaynatın.
Un hariç bütün malzemeyi karıştırın, unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin, ister yuvarlak ister oval şekil verin.

Ev yapımı şekerpare – Tatlı tarifi

Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 170 derecede iyice pişirin fırından çıktıktan 5 dk sonra soğuk şerbeti dökün.
Arada ters çevirip şerbetin iyice çekmesini sağlayın. Deneyecek olanlara afiyet olsun.