Ev yapımı Trileçe tarifi – Tatlı tarifi

Ev yapımı trileçe tarifi ile sizlerleyiz. En sevilen sütlü tatlılar arasında yer alan trileçe tarifi. Tarifin detayları haberimizde…

Ev yapımı Trileçe tarifi – Tatlı tarifi

En sevilen sütlü tatlılar arasında yer alan trileçe, yapımı zor gibi görünse de yapımı gayet pratik ve kolay. Aynı zamanda en hafif tatlılar arasında yer alıyor. İşte tarifimizin yapılışı;

Keki için;
-5 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-Yarım su bardağı sıcak su
-2 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Şerbeti için;
-4 su bardağı süt
-1 kutu 200ml sıvı krema
-2 yemek kaşığı şeker

Karameli için;
-1,5 su bardağı şeker
-1 yemek kaşığı tere yağ ya da margarin
-1 kutu 200ml sıvı krema
-yarım çay bardağı su

Üzeri için;
-1 paket toz krem şanti
-Yarım su bardağı soğuk süt

Yapımı;

Keki için yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayıralım. Şekeri her ikisine eşit bölelim.Aklarını kar beyaz olana,kabı ters çevirdiğimizde akmayacak kıvama gelene kadar çırpalım.Yumurta sarılarını da şekerle birlikte güzelce çırpalım sıcak suyu ve kalan diğer malzemeleri ilave edip çırpalım Sonrasında çırptığımız yumurta aklarını da ilave edip bir spatula ile aşağıdan yukarıya yavaşça karıştıralım.Daha sonra yağladığımız dikdörtgen borcama boşaltalım.170 derece alt üst ayar ısıttığımız fırına gönderelim.Üzeri pembeleşene kadar pişirelim.Bu sırada Karameline geçelim.

Bir tavaya şekeri alalım kısık ateşte hiç karıştırmayalım kendiliğinden erimesi bekleyelim 
Karamelize olduğunda karıştırabiliriz ama yakmamaya da dikkat edelim.Şeker iyice eridiğinde tereyağı katalım ve oda eridiğinde 1 kutu kremayı ve suyu katalım ilk katılaşacak krema ısındığında kıvamı yerine gelecek.1-2 dakika daha ocakta tutup alalım.Bir cezveye koyup kenarda soğumaya bırakalım. Kek hala fırındayken şerbeti için uygun bir kaba sütü,şekeri ve kremayı alalım şeker eriyene kadar güzelce karıştıralım.

Kekimiz piştikten sonra fırından alalım ve ılınmaya bırakalım. Oda sıcaklığına yakın ılıklığa geldiğinde kürdan ile delikler yapalım. Oda sıcaklığındaki şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.
Sonrasında üzeri için soğuk süte kremşantiyi çırpalım yeterli kıvama geldikten sonra 2 yemek kaşığı kadar üzerini süslemek için ayıralım. Çoğunluğun tümünü tatlımızın üzerine güzelce yayalım. Üzerine yavaşça karameli gezdirelim ve en üste bir sıkma torbasıyla krem şantiye az krema ile kıvamlaştırıp şeritler yaparak kürdan ile şekillendirelim.

Ev yapımı Trileçe tarifi – Tatlı tarifi

Afiyet olsun...