Evde kolay izmir bombası tarifi!

Son dönemin popüler tatlılarından İzmir Bombası, damaklarda iz bırakacak çikolata dolgusuyla evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. İşte detaylar...

Evde kolay izmir bombası tarifi!

Son dönemin popüler tatlılarından İzmir Bombası, damaklarda iz bırakacak çikolata dolgusuyla evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. İzmir'in ünlü tatlısı olan bu tarifi evde denemek isteyenler için detaylı adımlar ve püf noktaları!

Malzemeler:

Hamuru İçin:

Yarım su bardağı Ilık su

Yarım çay bardağından az sıvı yağ

1 yemek kaşığı

1 paket vanilya

1,5 su bardağı un (gererekse 1-2 yemek kaşığı daha eklenebilir)

İç Dolgu:

Sürülebilir çikolata

Evde kolay izmir bombası tarifi!

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı: Derin bir yapının içindeki su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı içerir. Yavaş yavaş unu azaltılarak bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile uzatın 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Şekil Verme: Fırını alt-üst ayarda en yüksek seviyede gerçekleştirilmesi. Dinlenen hamuru tezgaha alın, rulo yapın ve hamuru 18 eşit parçaya bölerek çerçeveler haline getirin. Bezlerden birini alıp genişleterek hafifçe genişlettikten sonra oklava ile ince bir şekilde açın.

Çikolata Doldurma: Açtığınız hamurun ortasında kakaolu fındık kremasından bir kaşık koyun, bohça şeklinde kapatın ve hamurun düzgün kalmadığından emin olun.

Pişirme Hazırlığı: Fırında tepsiye pişirme kağıdı serin. Hamuru topladığınız kısım kalacak şekilde tepsiye yerleştirin. Tüm çerçeveler bitene kadar aynı işlemin tamamlanması.

Fırında pişirme: Hazırladığınız İzmir bombalarını 220°C'ye düşürdüğünüz, fanlı ayarda 5-6 dakika tutmayın. Bu süreçte fırının ayrılmayınız; bombalar kısa sürede pişecektir.

İlk sıcağından çıkan İzmir bombalarını servis tabağına alarak sevdiklerinize sunabilirsiniz. Evinizde hazırlayabileceğiniz bu enfes İzmir Bombası, çikolatalı sevenlerin vazgeçilmezi olacak.

Afiyet olsun!