Evde Kolay Profiterol - Az Malzemeli Tatlı Tarifi

Profiterol hemen hemen her kesimin sevdiği tatlılardan birisi. Evde pratik ve kolay bir şekilde profiterol nasıl yapılır? Az malzemeli tatlının tarifinin detayları haberimizde...

Evde Kolay Profiterol - Az Malzemeli Tatlı Tarifi

Günün yorgunluğunu atmak ve sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapmak istiyorsanız, evde kolay profiterol tarifimiz tam size göre! İşte sadece birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz nefis profiterol tarifi:

Malzemeler;

1 litre + 1 su bardağı süt
1 su bardağı silme un  (parmağınızla fazlalığı düzeltip sıfırladığınızda silme oluyor)
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 çay bardağı toz krem şanti
1 su bardağından biraz eksik şeker

Yapılışı;

Kremşanti hariç bütün malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pişen kremanın üzerine buz dolabı poşeti serip soğumaya bırakıyoruz  (kaymaklanmasını engeller). Soğuyan kremaya kremşantiyi ekleyip güzel bir kıvama gelene dek çırpıyoruz. 20 adet kedidili bisküviyi doğrayıp kremaya ekleyip karıştırıyoruz. Borcama aktarıp üzerini düzeltiyoruz. Dilerseniz bu işlemi kuplarda da yapabilirsiniz.

Üzeri için;
200 ml kremayı kaynama noktasına getiriyoruz. 200 gr çikolata ekleyip karıştırıyoruz ve çikolatalı kremayı tatlının üzerinde gezdiriyoruz. Bir-iki saat buzdolobında dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...