Evde mahsur kalan kuş için seferber oldular

Fevziçakmak Mahallesi Baki Sokak üzerinde bir apartman dairesinde, sahibi olmayan evdeki kuş kurtarıldı.

Evde mahsur kalan kuş için seferber oldular

Bir okurumuzun video görüntülerini çekerek gazetemize gönderdiği olay, Fevziçakmak Mahallesi Baki Sokak üzerindeki 3 katlı bir apartmanın 2'nci katında meydana geldi. Video görüntülerinde pencere önünde çırpındığı görünen kuşun, bacadan apartman dairesine düştüğü öğrenildi. Çevrede yaşayan vatandaşların verdiği bilgiye göre, 4 gün boyunca pencerede çırpınan kuşun bulunduğu apartman dairesinin sahibinin Almanya'da yaşadığı, bu nedenle eve girilemediği bilgisine ulaşıldı.


HABERGÖNÜLLÜLERİ HAREKETE GEÇİRDİ 
Dün akşam sosyal medyada yayınladığımız haber üzerine Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KAYHAKDER) gönüllüleri gazetemize ulaştı. KAYHAKDER gönüllüleri, bugün sabah saatlerinde, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü yetkililerine ulaştı. Polis memurları, sahibi evde olmadığı için Savcılık'tan izin almak suretiyle, itfaiye ekipleri ile birlikte eve girerek kuşu kurtardı.

TEDAVİYE ALINDI
Cinsinin güvercin olduğu öğrenilen kuş, Kayseri Hayvanat Bahçesi'ne tedavi edilmek üzere alındı. Tedavisi tamamlandıktan sonra güvercinin doğaya salınacağı öğrenildi.


> Selma Kara