Evde paketleme işi yapmak isteyenler dikkat! İşkur ilanları..

Evde paketleme işi, evde ek iş fırsatı adı altında sosyal medyadan yayımlanan ilanlar tüm ev kadınlarının ilgisini çekiyor. İŞKUR'un adının ve logosunun da kullanıldığı bu ilanların birçoğunun dolandırıcılık yöntemi olduğu da biliniyor. Peki bu ilanların dolandırıcı mı yoksa gerçek bir iş ilan mı olduğunu nasıl anlayabiliriz? Detaylar haberimizde..

Evde paketleme işi yapmak isteyenler dikkat! İşkur ilanları..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evde paketleme işi, evde ek iş fırsatı adı altında sosyal medyadan yapılan reklamlar tüm ev kadınlarının ilgisini çekiyor. İŞKUR’un adının ve logosunun da kullanıldığı bu ilanlarda karşı tarafa ek iş amacıyla para gönderen vatandaşlar da var, kimlik bilgilerini verenler de... Son zamanlarda şikayetler gittikçe artmaya başladı. 

İlanı yayımlayanlar evde peketleme işi ve evde ek iş fırsatı adı altında sosyal medya üzerinden reklamını yapıyorlar. Bu kişilerin hedefi de özellikle ev hanımları oluyor. Vaat ettikleri ücretler ise yüksek.

Yapılması gereken ise ev hanımlarına göre gayet pratik olan sabun paketleme, nikah şekeri paketleme gibi basit ve dışarı çıkılmadan evde yapılabilecek işler. Bu sebeple ev hanımları da bu işe gayet sıcak bakıyor.
Uzmanlar vatandaşları bu tür ilanlara karşı dikkatli olmaları gerektiği hususunda uyarırken, kötü niyetli kişilerin kişisel verilere ulaşarak veya sizin onay vermeniz ile sizi dolandırabileceklerini, bu nedenle de kişisel verilerinizin (kimliğiniz, telefonunuz, mail adresiniz vs) güvenliği her zamankinden daha çok önem taşıdığını ifade ediyor.

NE YAPMALIYIZ?

Kişilerin şahsi bilgilerini zorunlu kalmadıkça paylaşmayın.
Eğer para gönderiyorsanız dekont açıklama kısmına mutlaka 'kapora' yazılmalı.
İŞKUR ile bağlantısı araştırılmalı.
Para göndermeden ve kişisel bilgi paylaşımı yapılmadan önce referans gösterilen resmi kurum ya da firmanın sıhhati araştırılmalı.
E-devlet kapısı üzerinden UYAP vatandaş portalından haftalık adlarına olan hukuki başvuru, dava, icra takibi bilgileri ile diğer kayıtlarını (şirket kuruluşu vs.) kontrol edilmeli.

MUTLAKA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN!

Dolandırılan vatandaşlar ise savcılığa dolandırıcılık suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmalı ve ödedikleri paranın iadesi için icra takibi yapmalıdırlar.