Evde Pratik Gelin Pastası Tarifi - Pratik Tarifler - Lezzetin Sırrı Bu Tarife!

Evde kolay bir şekilde Gelin Pastası yapma sırrını adım adım tarifle gerçekleştireceğiz. İçerisindeki vanilyalı kek, krema ve süslemelerle misafirlerinizi büyülemeye hazır mısınız? Ayrıntılar Haberimizde!

Evde Pratik Gelin Pastası Tarifi - Pratik Tarifler - Lezzetin Sırrı Bu Tarife!

Bugün bambaşka bir tarif olan özel günlerin vazgeçilmezi olan pratik gelin Pastası tarifi ile karşınızdayız. Evde de yapabileceğiniz bu kolay tarifle ev halkını ve misafirlerinizi büyülemeye hazır mısınız? Gelin Pastası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Pratik gelin pastasının sırrını bu özel tarifle hayata geçirebilirsiniz…
Öncelikle bu tarifin 6-8 kişilik olduğunu belirterek başlamak istiyoruz.

Pratik Gelin Pastası Keki Malzemeleri:

4 adet yumurta (Orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Pratik Gelin Pastasının Kekini ıslatmak için;

2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
2 yemek kaşığı şeker

Pratik Gelin Pastasının Muhallebisi için:

1 litre süt (Ilık tercihimizdir)
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (75 g)

Pratik Gelin Pastasının Üzeri için;

Hindistan cevizi, fındık ve ceviz
Pratik Gelin Pastasının Yapılışı:
Kekten başlayalım; yumurta (orta boy) ve toz şeker, köpük köpük oluncaya kadar çırpmaya devam edelim. (Karışım beyazlaşana kadar çırpabilirsiniz. Sürekli karıştırmak bu işin püf noktası)
Ardından un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpma işlemine devam edilir. 
Hazırlanan kek harcı, yağlanmış bir borcama dökülerek eşit bir şekilde üzerini düzeltelim. 
Pratik Gelin Pastasının kekini daha önceden 180 derece alt üst fansız ayardaki ısıttığımız fırında ortalama 15-17 dakika pişirelim. 

Pratik Gelin Pastasının Muhallebi Yapılışı:

Süt, toz şeker, un, nişasta ve vanilya tencerede pişirelim (Sürekli karıştırmayı unutmayalım)
Muhallebi göz göz olana kadar pişirildikten sonra soğuması için ayrı bir kaba alınır, ardından da soğuması için muhallebimizi ayrı bir kaba alalım.

Muhallebi ılık bir hale geldiğinde krem şanti eklenerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. (Pürüzsüz hale gelmesi için iyice çırpalım) 
Şimdi keki ıslatma işlemine geçelim. Kekin üzerine sütü karıştırarak yayalım. Kekimiz muhallebi ile düzgün bir şekilde kaplanır. (Sütün ılık olmasına dikkat edelim)
Sonrasında her zaman olduğu gibi kürdanla birkaç delik açalım. Hazırladığımız şekerli karışımı kekin üzerine gezdirelim.
En son aşamada hindistancevizi ile pastanın üzerini kaplayalım ve servis etmeden önce en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
(Hindistancevizinin yanı sıra, fındık ya da ceviz de tercih edebilirsiniz. Bu malzemelerle Pratik Gelin Pastasını süsleyebilirsiniz. Evet, hazırladığınız bu pastane lezzetli gelin pastasını, başta da dediğimiz gibi ev halkına, davetlerinizde ya da özel günlerinizde büyük bir keyif ile servis edebilirsiniz. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, hoşçakalın…
Not: Pratik Gelin Pastasının kekinin kremasını sürekli karıştırın, böylelikle topaklanma sorununu ortadan kaldırmış olursunuz.