Evde pratik lokma nasıl yapılır- Türk Mutfağı
Bugün Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lokma tarifi ile karşınızdayız. Pratik olan bu tarifi evde nasıl yapılabileceğini sizler için araştırdık. İncecik kızarmış hamurların şerbetle buluştuğu bu tatlı, hem görünümüyle hem de tadıyla büyüleyici bir lezzete sahiptir. Bu enfes lezzetin tarifine gelin hep birlikte bakalım
Bugün Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lokma tarifi ile karşınızdayız. Pratik olan bu tarifi evde nasıl yapılabileceğini sizler için araştırdık. Hamurunun mayalı olması ve kızgın yağda kızartılmasıyla hazırlanır. Evde kolayca yapılabilecek olan lokmanın yapımı, bazı püf noktalarına dikkat edilerek oldukça basittir. Lokma tatlısı, özellikle bayram ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlıdır.
Lokma Tatlısı için gereken malzemeler,
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya veya 20 gram yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvı yağ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Lokma tatlısının yapım aşaması,
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su, şeker ve limon dilimini koyun. Orta ateşte kaynatın ve şerbet kıvamına gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Lokma hamurunu hazırlamak için unu bir kaba alın. Maya, toz şeker ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Süt ve suyu bir tencereye koyun ve ılık hale gelinceye kadar ısıtın. Isınmış sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve spatula veya mikser yardımıyla karıştırın. Hamuru 30 dakika kadar mayalanması için sıcak bir ortama yerleştirin. Kızartmak için bir tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve kızgın yağa atın. Lokmaların üzeri kabarana kadar yaklaşık 3-4 dakika kızartın. Kızartılan lokmaları kevgir yardımıyla çıkartın ve kağıt havlu üzerine koyun. Soğumuş şerbeti sıcak lokmaların üzerine dökün. Şerbeti lokmaların tamamını kaplayacak şekilde dökmeniz gerekiyor. Lokmaların şerbeti iyice çekmesi için bir süre bekleyin ve daha sonra servis yapın. Bu tarifle yaklaşık 25-30 adet lokma elde edebilirsiniz. Lokmalarınızı servis yapmadan önce üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Örneğin, pudra şekeri veya tarçın serpebilirsiniz. Başka bir tarifte görüşmek üzere deneyen herkese afiyet olsun