Evde Starbucks Kurabiyesi Tarifi

Starbucks'ın pek çok kişi tarafından sevilen meşhur kurabiyesini artık kendi mutfağınızda kolayca yapabilirsiniz. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Evde Starbucks Kurabiyesi Tarifi

Eğer çayınızın ya da kahvenizin yanında hafif ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Üstelik bu nefis kurabiyeyi hazırlamak sadece 15 dakikanızı alacak.

İşte Starbucks kurabiyesi için gereken malzemeler;

- 2 yumurta sarısı
- 150 gram tereyağı
- 100 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı vanilya

Evde Starbucks Kurabiyesi Tarifi

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 300 gram un
- 50 gram damla çikolata
- 100 gram iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı;

Yumurta sarıları ve pudra şekeri bir kapta iyice çırpılır. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağı, su ve vanilya eklenerek karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Kabartma tozu ve tarçın eklenip hafifçe karıştırıldıktan sonra, elenmiş un ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurun kıvamı, ele yapışmayan ve şekli bozulmayan bir yapıda olmalıdır. Yoğurma işlemi tamamlandığında damla çikolata ve iri çekilmiş ceviz içi hamura eklenip karıştırılır. Ancak çikolatalar erimemesi için fazla yoğurulmadan hamura dahil edilmelidir.

Hamur iki eşit parçaya bölünür ve her biri silindir şeklinde, yaklaşık 5-6 cm çapında şekillendirilir. Ardından hamur buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Dinlenmiş hamur buzdolabından çıkarıldıktan sonra, yaklaşık 3 cm genişliğinde dilimlenir ve yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fanlı fırında yaklaşık 12 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olabilir, ancak soğudukça dışı çıtır, içi yumuşak kalacaktır. 

Afiyet olsun! Bir sonraki tarifte görüşmek dileğiyle!