Evde Tutku kurabiye yapımı – Az malzemeli tarifler...
Milyonların sevdiği Tutku bisküviyi evde bulunan malzemelerle, uygun fiyata hazırlayabilirsiniz. Misafirleriniz için ya da sadece kendinizi şımartmak için çay saatlerinize kadar sürecek enfes bir kurabiye tarifi için doğru tariftesiniz... İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Evde bulunan malzemelerle hazırlanan Tutku kurabiye, az malzeme ile hazırlanmasıyla birlikte mutfaklarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Hem kahve yanında hem de çay saatlerinde tüketebileceğiniz bu kurabiyeyi hazırlamak ise oldukça basit.
Milyonların sevdiği Tutku bisküviyi evde bulunan malzemelerle, uygun fiyata hazırlayabilirsiniz. Ağızınızda dağılan bu kurabiye mutfaklarınızın yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor. Kahve saatlerine ve çay saatlerine lezzet katmaya hazırlanan bu kurabiyeyi yapmak oldukça kolay. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
Hamuru için:
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
İç dolgusu için:
1 su bardağı çikolata kreması
Hazırlanışı
Uygun bir karıştırma kabında kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edelim. Sonrasında oluşturduğumuz hamuru iki eşit parçaya bölelim. Hamur parçalarından birine kakao ekleyelim ve pürüzsüz kahverengi olana kadar tekrar yoğuralım. Beyaz ve kahverengi hamurları fındıktan biraz daha büyük boyutta yuvarlaklar olacak şekilde yuvarlayalım. Sırasıyla bir kahverengi bir beyaz hamur olacak şekilde toplamda 6 adet minik yuvarlakları birleştirip bir yuvarlak elde edelim. Tam ortasına çikolata kremasından koyup parmaklarınızla küçük küçük bastırarak topları birbirine yapıştırın. Kurabiyeyi elinize alıp hafif dokunuşlarla akışkan çikolatayı hamurun içinde saklayıp, hamuru yassılaştırıp, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim. Diğer kurabiyelere de aynı işlemleri uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derce fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun…