Kayserililer Dikkat - Evinde Klima Bulunanlara Para Cezası Uyarısı!

Son dönemde artan sıcak hava dalgalarıyla birlikte klimaların ve buzdolaplarının kullanımı artarken, beraberinde gürültü şikayetleri de çoğalmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayserililer Dikkat - Evinde Klima Bulunanlara Para Cezası Uyarısı!

Son dönemde artan sıcak hava dalgalarıyla birlikte klimaların ve buzdolaplarının kullanımı artarken, beraberinde gürültü şikayetleri de çoğalmaya başladı. Apartman yaşamını rahatsız eden klima gürültüsü ve arızalanan buzdolapları, yönetmeliklere uymayanlar için ciddi para cezalarını beraberinde getirebilir.

Ankara Barosu avukatlarından Merve Türkmen Kaplan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Klima veya buzdolabının neden olduğu gürültü 5 desibel'i aşarsa, 23.001 TL'ye kadar para cezası uygulanabileceğini' belirtti. Apartman yönetimi kurallarına uymayanların, öncelikle komşularıyla sözlü olarak iletişime geçmeleri ve sorunu çözmeleri gerektiğini vurguladı.

Klima veya buzdolabı sahiplerinin düzenli bakım yaptırmaları ve gerektiğinde onarımlarını zamanında gerçekleştirmeleri önem taşıyor. Aksi halde, apartman içindeki huzursuzluk ve para cezaları kaçınılmaz olabilir.