Evlenen Çiftler Artık İki Adet Nikâh Cüzdanı Alabilecek

Yeni evlenen çiftler artık iki adet nüfus cüzdanı alabilecek. Bu yeni uygulamaya göre, imam nikâhı kıyan çiftler artık nikâh akdi cüzdanı satın alabilecekler. Cüzdanların içinde bulunan sayfalar ise dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Evlenen Çiftler Artık İki Adet Nikâh Cüzdanı Alabilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni evlenen çiftler kendi istekleri dâhilinde ikinci nikâh cüzdanı alabilecekler. Bu yeni uygulama ile evlenen çiftlerin tercihlerine göre, resmi nikâh için verilen standart nüfus cüzdanının yanı sıra, imam nikâhı için özel olarak tasarlanmış nikâh akdi cüzdanı alma imkânları olacak.

216 TL karşılığında satın alınacak

Çiftler, istedikleri takdirde imam nikâhı işlemlerini gerçekleştirdikten sonra nikah akdi cüzdanı satın alabilecekler. Bu cüzdanların ilk sayfalarında nikâhın tescili ile ilgili bilgiler bulunurken, diğer sayfalarında İslam'da evliliğin önemi, huzur duaları ve kimlik bilgileri yer alacak.  nikâh akdi cüzdanları 216 TL karşılığında alışveriş sitelerinde satışa konuldu. 

Evlenen Çiftler Artık İki Adet Nikâh Cüzdanı Alabilecek

Resmi nikahta verilen aile cüzdanı ise son altı yılda önemli bir artış göstererek yüzde 351,7 oranında zamlandı ve 445 TL'ye yükseldi. Nikâh akdinden hemen sonra nikâh memuru tarafından çifte teslim edilen bu cüzdan, evlenen çiftin fotoğraflarının ve bilgilerinin yer alıyor.