Evlilik kredisi ile ilgili flaş gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evlilik kredisi müjdesi ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Evlilik kredisi ile ilgili flaş gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlilik kredisi müjdesi ile ilgili flaş gelişme yaşandı. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda oy çokluğu ile kabul edildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Evlilik kredisi ile ilgili flaş gelişme!

Erdoğan’ın evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren kanun teklifi kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. 

Bilgin, teklifin sahibi AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'a söz verdi. Fondan yararlanacak genç sayısını en yüksekte tutmak için kanunda bir yaş sınırı belirtmediklerini belirten İnan, ‘Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek ve ona göre esnetilecektir. Hedefimiz, bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır’ ifadelerini kullandı.

Fonun kaynakları ise Türk Petrol Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hissesinin ve Maden Kanunu çerçevesinde tahsil edilen devlet hakkının yüzde 20'sinden, kanun ve kararnamelerle kurulu bulunan ve kurulacak olan fonların gelirlerinden Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 10'una kadar aktarılacak tutarlardan, geri ödeme öngörülen projeler kapsamında geri ödemelerden oluşan tutarlardan, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı her nevi nakdi bağış, yardım ve hibelerden, diğer gelirlerden oluşacak. Türk Petrol Kanunu çerçevesinde tahsil edilen devlet hissesinin ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hakkının oranını sıfıra kadar indirmeye veya bu oranı iki katına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak. Kanun teklifi, görüşmenin ardından oy çokluğu ile kabul edildi.