Evsen: Savrun Fayında depremler devam ediyor

Savrun Fayı'nda artçı depremler devam ediyor. Aksaağaç (Saimbeyli) dünyadaki 4.2 Mw büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Detaylar, Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde…

Evsen: Savrun Fayında depremler devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adana’nın Saimbeyli İlçesi'ne bağlı Aksaç köyünde, 4.2 Mw büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem uzmanı Adnan Evsen, "Savrun Fayı'nda artçı depremler devam ediyor." bilgisini verdi. 
Evsen, “Savrun Fayı'nda artçı depremler hala devam ediyor. Bugün, 11 Haziran 2023 tarihinde saat 17.57'de Aksaağaç (Saimbeyli) şehrinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 4.2 Mw olarak ölçüldü” bilgisini verdi.
Savrun Fayında, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin artçıları devam ediyor. Evsen, Savrun Fayı'ndaki bu artçı depremlerin normal bir süreç olduğunu ve devam beklentisinin beklenen bir durum olduğunu belirtti.
Aksaağaç'ta meydana gelen 4.2 Mw büyüklüğündeki deprem, civardaki yerel halkta endişe ve tedirginlik oluşturdu. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı belirlendi. 
Sismologlar, bu artçı depremlerin zaman içinde giderek azalacağını ve normalleşmeye gireceğini öngörüyor. Ancak insanların deprem önlemlerini alması gerektiği vurgulandı.
Kayserili vatandaşların ‘Deprem Dede’ diye adlandırdığı Jeoloji uzmanı Adnan Evsen, bölgedeki insanları deprem konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor. Evsen: Savrun Fayında depremler devam ediyor