Eylül ayı Kayseri'de istihdamı geriletti

Eylül ayında Kayseri istihdamı geriledi. Bir önceki aya kıyasla işe yerleşme oranlarında yaklaşık yüzde 5'lik düşüş meydana geldi.

Eylül ayı Kayseri'de istihdamı geriletti

Türkiye İş Kurumu’ndan (İŞKUR) edinilen son bilgilerde Kayseri’de işe yerleşmelerde yaklaşık yüzde 5 düşüş meydana geldiği görülürken, Kayseri işe yerleşmedeki düşüş oranları bulunan 39 ilden biri oldu.
 
YÜZDE 76’LIK ARTIŞ YAŞANDI
 
2017 yılı Ağustos ayı ile Eylül arasındaki işe alım oranlarına göre aradan geçen 1 aylık süreçte işe alımlarda düşüş meydana geldiği dikkatleri çekti. Buna göre 2017 yılı Ağustos ayında toplam bin 398 kişinin işe yerleştiği belirlenirken, Eylül ayında ise bu miktarın yüzde 4,22’lik düşüşle bin 339’a gerilediği kayıtlara geçti. 
 
GELİŞMİŞ İLLERİN ÇOĞUNDA DÜŞÜŞ
 
İŞKUR’dan elde eilen bilgilerde söz konusu süreçte Kayseri gibi gelişmiş büyük illerin bir çoğunda işe yerleşme oranlarında gerileme meydana geldiği gözlendi. Adana, Eskişehir, Bursa, Gaziantep gibi illerin işe yerleşme oranları artı yönde olurken, diğer gelişmiş illerin ise işe yerleşme oranlarında gerileme yaşandığı görüldü.
 
Yurt geneline bakıldığında ise işe yerleşme oranının artı yönde olduğu, oranın ise yüzde 1, 31 olarak meydana geldiği dikkatleri çekti. HABER: KAAN AKBAŞ