Eylül Ayı Kayserililerin Korkulu Rüyası Olacak

Eylül ayı Kayserilerin korkulu rüyası olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi sistemi üzerinde yeni bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Eylül Ayı Kayserililerin Korkulu Rüyası Olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eylül ayı Kayserilerin korkulu rüyası olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi levhası ve vergi numarası sorgulama işlemlerini ücretli hale getirme kararı aldı. Taslak çalışma onaylanırsa, yeni uygulama Eylül ayı itibarıyla yürürlüğe girecek.

Mükellefler İçin Yeni Maliyetler

Bu yeni düzenleme, vergi mükelleflerini doğrudan etkileyecek ve Kayseri gibi ticaretin yoğun olduğu şehirlerde özellikle dikkatle takip ediliyor. Vergi levhası ve vergi numarası sorgulama işlemlerinin ücretli hale gelmesi, hem bireysel hem de kurumsal vergi mükellefleri için ek bir maliyet oluşturacak.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, vergi kimlik numarası sorgulama ve doğrulama işlemleri 0,25 TL olarak ücretlendirilirken, vergi levhası sorgulama ve doğrulama işlemleri ise 0,75 TL olacak. Bu ücretler, sorgulama başına alınacak.

KDV ve Muhtasar Beyannamelerinde Yeni Ücretler

Her ay beyan edilen KDV ve muhtasar beyannameleri de bu düzenlemeden nasibini alıyor. Artık, bu beyannamelerde ortaya çıkan vergi dışında, maktu şekilde 25 TL ücret alınacak. Bu uygulama, şirketler ve işletmeler üzerinde ek maliyet oluşturacak.

Bilanço, Gelir Tablosu ve Hesap Özetine Ek Ücret

Taslak düzenleme onaylanırsa, geçici vergi, gelir vergisi ve kurumlar beyannamelerine eklenen bilanço, gelir tablosu ve hesap özetleri için de ek ücret talep edilecek. Bilanço ekleri için 360,10 TL, gelir tablosu, işletme hesap özeti ve serbest meslek hesap özeti ekleri için ise 171,90 TL ücret alınacak.

'Vergi Borcu Yoktur' Belgesi Ücretli Oluyor

Firmaların Dijital Vergi Dairesi üzerinden ücretsiz olarak alabildikleri ‘Vergi Borcu Yoktur’ belgesi de ücretli hale geliyor. Artık bu belge için 5 TL ücret ödenmesi gerekecek.