EYT aylıkları hakkında merak edilenler! Uzmanı yanıtladı: Matematiksel olarak imkansız...

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, nisan ayından itibaren ödenmeye başlayan EYT aylıkları hakkında merak edilenleri yanıtladı.

EYT aylıkları hakkında merak edilenler! Uzmanı yanıtladı: Matematiksel olarak imkansız...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Güvenlik Başuzmanı Karakaş, EYT aylıkları hakkında merak edilenleri yanıtladı
 
Sosyal Güvenlik Başuzmanı Karakaş, EYT aylıkları hakkında merak edilenleri yanıtladı - Tıkla İzle
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından gözler, ilk maaşların yatacağı tarihe çevrilmişti. Düzenleme çerçevesinde 2 milyonu aşkın kişi emeklilik hakkı kazandı ve yaklaşık 1 milyon 500 bini aşkın başvurudan 250 binden fazlasının işlemi tamamlandı. Emeklilik başvurusunu mart ayı içinde yapanlar için ise birikmiş tutar ödemesi yapılmaya başlandı. Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, ödeme işlemleri hakkında merak edilenleri ve yol haritasını anlattı.

Karakaş, Ramazan ayı içerisinde olduklarını hatırlatarak, birçok EYT'linin mart ayı içerisinde başvurusunu yaptığını ve çoğunun da bayramdan önce maaşlarını almak istediğini dile getirdi.

Başvuruların başladığı 3 Marttan, 31 Mart tarihleri arasında başvuran EYT'lilerin ödemelerini nasıl alacaklarını açıklayan Karakaş, “Öncelikle altını çizelim; EYT'yi kapsayan kanunun ilk yürürlüğe girdiği gün olan 3 Martta dilekçesini verenle 31 Mart'ta veren arasında hiçbir fark yok. Bu tarihler arasında başvuranlar nisan ayının emeklilik maaşını ve Ramazan Bayramı ikramiyesini almaya hak kazanıyorlar” diye konuştu.

Birikmiş aylık nedir?

Birikmiş aylıkların ne olduğu ve neye göre bu ödemenin alındığı hakkında kamuoyunda pek çok kirli bilginin olduğunu söyleyen Karakaş, “Mart ayında başvurduğunuz için Nisan ayından itibaren ödeme gününe kadar olan süre ile ilgili SGK literatüründe buna birikmiş aylık diyoruz. Şu anda EYT'lilerin hesabına yatan da birikmiş aylık. Birikmiş aylıklarının ardından emeklilik işlemi tamamlanan ve SSK kapsamında olanlar 14 Nisandan itibaren eksiksiz maaşlarını alacaklar. Ayrıca 2 bin lira olan bayram ikramiyesi de hesaplarına aylıklarıyla beraber yatmış olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3