EYT'liye müjdeli haber!

Mart ayından bu yana emeklilik için başvuran 1,8 milyondan fazla EYT'liden 1 milyondan fazlasının işlemleri tamamlandı. Bu EYT'liler hem iki ikramiye alırken hem de Temmuz artışından yararlanacak. Emekli zammı ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

EYT'liye müjdeli haber!

1,8 milyon EYT’linin büyük kısmının işlemleri tamamlandı. Kalanların ise işlemlerinin önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor.
Emeklilik için başvuran ancak bugüne kadar ödeme alamayan EYT’lilerin tüm ödemeleri toplu olarak alınabilecek. Böylece kimse hak kaybı yaşamayacak.

EYT'liye müjdeli haber!
ÇİFT ÖDEME ALACAKLAR 
Sabah Gazetesi’nin haberine göre; EYT'liler açısından aylık dışında bir başka ödeme ise bayram ikramiyeleri oldu. Nisan ayında Ramazan bayramı ikramiyesi emeklilere ödenirken Haziran ayında da Kurban bayramı ikramiyesi ödenecek.
Emekliler bu ikramiyeleri alırken başvuru tarihine göre bazı EYT'liler her iki ödemeyi bazıları ise sadece Kurban bayramı ikramiyesini alabilecekler.

EYT'liye müjdeli haber!
31 Mart'a kadar emekli aylığı başvurusu yapmış olanlar, işlemleri tamamlanır tamamlanmaz geçtiğimiz ay verilen 2 bin lira tutarındaki Ramazan Bayramı ikramiyesini de alacak. Yani bayram ikramiyesini kaçırmış olmayacaklar. Bu kişilere Haziran ayında da Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek. 

EYT'liye müjdeli haber!
EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI TÜM EYT'LİLERE YANSITILACAK 
Bu arada EYT'liler bir yandan maaşlarını alırken bir yandan da diğer emekliler gibi Temmuz'daki enflasyon artışı ve refah payından da yararlanacak. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında başvurusunu yapan tüm EYT'lilerin aylıkları Temmuz ayında diğer emekliler gibi artıştan faydalanacak. 

EYT'liye müjdeli haber!
Yani Temmuz'da yapılacak 6 aylık enflasyon artışı ve refah payı artışı Haziran sonuna kadar başvurusunu tamamlamış tüm EYT'lilerin maaşlarına direkt yansımış olacak.

EYT'liye müjdeli haber!
AVANS İMKANI VAR 
Bu arada başvurusunu yapmış ancak henüz aylığı bağlanmamış EYT'liler açısından bir avans alma imkanı da bulunuyor. SGK'nın 2018 yılında çıkardığı bir genelgeye göre başvurusunun üzerinden 90 gün geçmesine rağmen henüz aylığı bağlanmayan emeklilere üç asgari ücret tutarında avans ödeniyor.