EYT Tazminat Kredisi ile ilgili şok iddia!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a yönelik düzenleme kapsamında işletmelelerin beklediği EYT Tazminat Kredisi'nin hatırlı müşterilere kullandırıldığı iddia edildi.

EYT Tazminat Kredisi ile ilgili şok iddia!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın umutsuz bekleyişi sürüyor. EYT’lilere yönelik düzenleme kapsamında devreye alınan EYT Tazminat Kredisi’nin de henüz işlerlik kazanmamış olması bu umutsuzluğu daha da artırıyor.
EYT yasası çıktıktan sonra, işyerlerine destek olmak maksadıyla, emekli olan işçilere ödenecek tazminatları karşılamak ve işverenlere destek olmak için KGF’den devlet bankaları vasıtasıyla düşük faizli 36 ay ödemeli kredi verileceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış, Bakan Nebati tarafından hazırlıkların devam ettiği ifade edilmişti.
EYT'lilere yönelik düzenleme kapsamında emekli olacak çalışanlarının kıdem tazminatını ödeyecek Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi'ne başvurular ise 24 Mart tarihi itibariyle başlamıştı. Ancak başvuranlara ne kredi verildi, ne de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.
Özellikle küçük ölçekli KOBİ işletmelerinden emekli olan EYT’lilerin ve onları emekli eden işletmelerin beklediği tazminat kredisinde henüz bir haber yok. 
İddiaya göre, bir kısım kamu bankalarının konuyla ilgili ya haberleri yok ya da sadece birkaç hatırlı müşterilerine bu kredinin kullandırıldığı veya  bankanın hatırlı müşterilerine bu kredinin tahsis edildiği ifade ediliyor.