F.Bahçe'ye 6 Milyon Euro'ya transfer olan Oğuz Aydın Kayserispor'un kapısından dönmüş!

Fenerbahçe'nin 6 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattığı 23 yaşındaki kanat oyuncusu Oğuz Aydın'ın Kayserispor'a önerildiği ancak o dönemin başkanı Berna Gözbaşı ve teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın transferi onaylamadığı öğrenildi. Detaylar haberimizde...

F.Bahçe'ye 6 Milyon Euro'ya transfer olan Oğuz Aydın Kayserispor'un kapısından dönmüş!

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin peşinden koştuğu 23 yaşındaki millî futbolcu Oğuz Aydın, Alanyaspor'dan 6 Milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye 4 yıllığına imza attı.

Genç ve gelecek vaat eden Oğuz Aydın, 2020-2021 sezonunda Bucaspor 1928'de kadroya girdiği dönemlerde Kayserispor'a önerildiği ancak o dönemki başkan Berna Gözbaşı ile teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın transfere onay vermediği öğrenildi.

Adeta Kayserispor'un kapısından dönen Aydın, Bucaspor'dan Alanyaspor'a 2,5 Milyon Euro bonservisle transfer olmuştu. Alanyaspor'a ise 6 Milyon Euro kazandırarak Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

'Israr etmeme rağmen Kayserispor'a alınmadı'

2020 yılında Kayserispor'da futbol okulları koordinatörlüğü yapan antrenör Bekir Erdem, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda büyük ısrarlara rağmen Oğuz Aydın'ın Kayserispor'a alınmadığını açıkladı. Erdem şu ifadelere yer verdi; 
Bu güzel kardeşimi Bucaspor'da yeni kadroya girmeye başladığında bedelsiz bir şekilde sadece 50 Bin TL'ye Kayserispor'a transferini yapmıştım. 1 ay boyunca Bucaspor Başkanı saygı değer Mehmet Sevinç abim beni hergün arayıp almam konusunda ısrar etti. Bende o zaman kulüp başkanına hergün ısrar etmeme rağmen, dönem hocası Yalçın Hoca'ya dahi ısrar etmeme rağmen Kayserispor’a alınmadı ve Alanyaspor’a gitmesinde aracı olduk. Şuan Oğuz Aydın hakettiği yerde. Kardeşimi tebrik ediyorum. Kulüp başkanlığı yapmak o kadar kolay ki...

F.Bahçe'ye 6 Milyon Euro'ya transfer olan Oğuz Aydın Kayserispor'un kapısından dönmüş!

Kayserispor o dönem Oğuz Aydın'ı almayarak adeta 6 Milyon Euro'yu (215 Milyon TL) elinin tersi ile itti. Son yıllarda Emre Demir, Doğan Alemdar gibi isimleri altyapıdan çıkararak önemli rakamlara satan Sarı-kırmızılı ekip, potansiyeli olan birçok ismi de elinden kaçırdığı görülüyor.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ise yaptığı son açıklamada, altyapıya vurgu yaparak, 'Benim hayalimdeki başarı altyapıda yatıyor. Altyapıdan yıldızlar yetiştirip, futbol dünyasının içine atabiliyor musunuz? İşte o zaman benim hayallerim gerçekleşecek. Sürekli para ile alır, hiç bir şey üretmezseniz, satamazsanız geldiğiniz nokta 1-2 sene sonra can havli ile idare edersiniz ondan sonra da ligden ya da futbolun içinden silinir gidersiniz' dedi.