Faiz kararı bugün açıklanacak! Beklenti ne yönde?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen ekim ayı faiz kararını bugün açıklayacak. Piyasalar, bu karar öncesinde gergin ve dikkatli bir bekleyiş içine girdi. Peki, piyasaların beklentisi ne oldu?

Faiz kararı bugün açıklanacak! Beklenti ne yönde?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün merakla beklenen faiz kararını açıklayacak. Toplantı, saat 14.00'te Başkan Fatih Karahan başkanlığında gerçekleştirilecek.

Sabit faiz politikası istikrarlı ilerliyor

Merkez Bankası, son altı aydır politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutuyor. Bu dönemde sıkı para politikası, enflasyonla mücadele ve finansal istikrarı sağlama hedefleriyle uyumlu bir çizgi izledi. Ancak enflasyonun hızla yükselmeye devam etmesi ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar, faiz oranlarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dair beklentilerde arttı.

Aralık ayında faiz indirilebilir

Reuters anketine katılan ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz politikasıyla ilgili önemli tahminlerde bulundu. Ankete katılan 10 ekonomistin 6’sı, politika faizinin Aralık ayında ilk kez indirileceğini öngörüyor. Diğer ekonomistler ise, faiz indiriminin Ocak ayında gerçekleşmesini bekliyor.
Bugün açıklanacak faiz kararı öncesinde ise piyasalarda beklenti, TCMB’nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağı yönünde olacağı tahmin ediliyor.