Faizsiz evlilik kredisine özel bakanlık web sitesi kurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kurulan Aile ve Gençlik Fonu projesi sürüyor. Bakanlık sosyal medya hesabından yayımladığı duyuruda faizsiz evlilik kredisine özel web sitesi oluşturdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Faizsiz evlilik kredisine özel bakanlık web sitesi kurdu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evlenecek gençlere sunulan faizsiz evlilik kredisi imkanının tanıtımı ve daha kolay erişimi için web sitesi oluşturuldu. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin ‘evlilik kredisine’ daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için özel internet sitesi hazırladı.

Faizsiz evlilik kredisi başvurulu şartları neler?

Faizsiz evlilik kredisi başvurmak için ilk önce 06.02.2023 tarihinde ve başvuru anında Adıyaman, Kahramanmaraş,Hatay, Malatya, Osmaniye, illerinden birinde  ya da Gaziantep’in Nurdağı, İslahiye ilçlerinden birinde ikamet ediyor olmak gerekiyor.  Veya başvuracakların başvuru tarihinden bir yıl önce ve başvuru anında Bartın Karabük ve Zonguldak illerinden birinde ikamet ediyor olması gerekmekte. 

Diğer şartlar ise şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak 
Başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş aralığından olmak 
Depremden etkilenen 11 il dışından herhangi bir taşınmaz kaydı bulunmuyor olmak.
Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı asgari ücretin 2,3 katından fazla olmamak.
Başvuru tarihi itibariyle resmi nikah tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak. Başvuru için önce çıkan şartlardan Bakanlığını kurduğu web sitesinden ayrıntılı bilgiye ve başvuru şartlarının tamamına ulaşmak mümkün.

Ne kadarlık destek sağlanacak?

Bakanlığın sitesinde yer alan bilgiye göre evlenecek gençlere faizsiz olarak iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin Türk Lirası kredi imkanı sunuluyor.