Farklı Yemek Tarifleri - Tavuğu Bide Böyle Deneyin - Türk Mutfağı
Türk Mutfağının Lezzet şöleni, yepyeni tavuk tarifi ile tanışın! Tavuk, sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor, ancak bu kez sıradanın dışında bir deneyim sunuyoruz. Farklı ve nefis tavuk tarifleriyle sofralarınıza yeni bir soluk getiriyoruz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Türk mutfağının zengin lezzetlerine bir yenisini eklemeye hazır mısınız? Tavuk, sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor, ancak bu kez sıradanın dışında bir deneyim sunuyoruz. Farklı ve nefis tavuk tarifleriyle sofralarınıza yeni bir soluk getiriyoruz.Siz de Türk mutfağının benzersiz lezzetlerine yepyeni bir boyut katmak için bu tarifleri deneyin. Damakları şenlendiren bu lezzet şölenini kaçırmayın! İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
8-9 adet kemiksiz tavuk pirzola
5-6 adet patates
3 adet soğan
4-5 diş sarımsak
Sosu için;
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
1'er tatlı kaşığı toz kırmızı biber, kekik, pul biber
1 silme çay kaşığı karabiber
Eğer varsa 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
Tuz
Hazırlanışı;
Soğanları halka halka dilimleyip tepsiye diziyoruz. Patatesleri de halka şeklinde dilimleyerek, az zeytinyağı ve pul biber ile harmanlayıp soğanların üzerine diziyoruz. Tavukları da sebzelerin üzerine diziyoruz ve sosu hazırlamaya başlıyoruz. Sosu için verilen bütün malzemeleri uygun bir kapta, çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu tavukların üzerine gezdirip, elimizle iyice tavuklara buluyoruz.
Not: Tavuklara bir bıçak yardımı ile delikler açtığınızda, sos tavuğun içinde pişerek harika bir lezzet katacaktır.
En son sarımsakları yerleştirerek isteğe bağlı biber ve domatesleri dizelim. Yemeğin üzerine bir yağlı kağıt kapatıp (hafif ıslatarak), önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Pişmeye yakın kağıdı alarak tavukların üzeri kızarana kadar fırında tutalım. Afiyet olsun...
Yepyeni bir tarifte görüşmek üzere...