Fed faiz indirimi müjdesi verdi!

Merkez Bankası başkanları arasında gösterilen Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic yeni bir çıkış yaptı. Bu yıl için faiz indirimi beklemediğini duyuran Bostic, gelecek yıl tahminlerinde ise indirim olabileceğinin müjdesini verdi. Haberin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Fed faiz indirimi müjdesi verdi!

Merkez Bankası başkanları arasında gösterilen Atlanta FED Başkanı Raphael Bostic yeni bir çıkış yaptı. Bu yıl için faiz indirimi beklemediğini duyuran Bostic, gelecek yıl tahminlerinde ise indirim olabileceğinin müjdesini verdi.

Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Atlanta FED Başkanı, mevcut durumda en erken zamanda 2024’ün ikinci yarısına kadar faiz indiriminin söz konusu olmadığı yönünde düşüncesini paylaştı.

Bostic şunları kaydetti: “Temel görünümüm en erken gelecek yılın ikinci yarısına kadar herhangi bir kesinti öngörmüyor.” 2024’ün ikinci yarısından itibaren indirime gidilebileceğini vurguladı.

Bostic, ABD’de düşen enflasyon verilerine referans vererek, ekonomide gidişatın beklendiği gibi seyretmesi durumunda faiz oranlarını bir sonraki toplantıda sabit bırakma müjdesi verdi.

Amerika’da son gelen verilerde yüzde 3,0 oranına kadar çekilen enflasyonda kaydedilen rakamların olumlu olduğunu ancak FED’in yüzde 2 hedefinde de kararlı olduğunu belirtti.

Bostic, “Enflasyonun hedefimize ulaşacağından kesinlikle ama kesinlikle emin olana kadar politika duruşumuzu değiştirmeme yönünde kararlı olacağım” ifadelerini kullandı. “Enflasyon düşerken işsizliğin yükselmesini bekliyorum ancak belki sadece yüzde 3’ün üzerinde veya en fazla yüzde 4’e kadar” diye konuştu.