FETÖ'nün paralel şirketleri

Kayseri'de FETÖ'ye yönelik operasyonlar, örgütün finans ayağının gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya başladı. Örgütün, kendi mensuplarına faaliyet gösterdikleri sektörlerde paralel şirketler kurdurarak bütün gelirlerine konduğu, bu şekilde tamamı örgüte ait fabrika, okul, dershane ve eczaneler olduğu belirtiliyor.

FETÖ'nün paralel şirketleri

AKILALMAZ YÖNTEMLER

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan operasyonlarla çökmeye başlayan FETÖ Terör Örgütü’nün akıl almaz yöntemlerle finans elde ettiği ortaya çıkmaya başladı. Devleti çeşitli yöntemlerle dolandırıp gelir elde eden örgüt, sanayici, işadamı, esnaf ve memurlardan himmet, bağış ve burs adı altında milyonlarca dolar toplayıp, yurt dışına kaçırdı. Bu paraları yeterli görmeyen örgütün, daha fazla gelir elde etmek için farklı yöntemler kullandığı belirtiliyor.

PARALELİN DE PARALELİNİ KURMUŞLAR

Kayseri’de yapılan operasyonlar, FETÖ’nin finans ayağının gizli kalan yönlerini de ortaya çıkarmaya başladı. Yapılan sorgulamalar neticesinde bazı örgüt üyelerinin, kendi işletmelerine paralel başka işletmeler kurduğunu ve elde edilen bütün gelirleri örgüte aktardığını itiraf ettiği belirtiliyor. Örgüt üyelerinin, resmiyette kendilerininmiş gibi görünün işletmelerin aslında FETÖ’ye ait olduğunu söyledikleri, bu şekilde fabrikalar, dershaneler, okullar ve eczaneler olduğu ifade ediliyor.

15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle ülkeyi parçalamak isteyen FETÖ Terör Örgütü’nün, geçek yüzü her geçen gün farklı bir gelişme ile daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Yargı, emniyet ve bürokraside yuvalanmak için her türlü yönteme başvuran ve devletin en önemli kademelerine sızmayı başaran FETÖ’nün, finans elde etmek için de kimsenin aklına gelmeyecek girişimleri hayata geçirdiği görülüyor.

Her yıl himmet adı altında milyarlarca dolar toplayıp yurtdışına kaçıran örgütün, devleti de farklı yöntemlerle dolandırıp aynı şekilde örgüte para kazandırdığına dair çok sayıda olay ortaya çıkarıldı. Ancak bu kadar parayla yetinmeyen örgütün, ekonomideki bütün alanlara yönelip, daha fazla gelir elde etmek için her yolu denediği görülüyor.

Kayseri’de FETÖ Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu gözaltına alınarak sorgulandı. Sorgulamalar neticesinde örgütün finans ayağının gizli yönlerinin de ortaya çıkarılmaya başlandığı belirtiliyor.

Örgütün, kendi mensuplarına faaliyet gösterdikleri alanda paralel şirketler kurdurarak, daha fazla gelir elde ettiği iddia ediliyor.

Bazı örgüt üyelerinin, kendilerinin faaliyette bulunduğu sektörde ikinci veya üçüncü işletmesini FETÖ adına kurduğunu, finansın da yine bu yapı tarafından sağlandığını, elde edilen gelirin tamamını da yine örgüte aktardığını itiraf ettiği belirtiliyor. Bu yöntemle, örgüt üyeleri, hem kendi işletmesinden örgüte himmet adı altında para aktarırken, kurduğu diğer işletme ile de örgüte daha fazla gelir sağlamış oluyor.

Kayseri’de kayyum atanan şirketlerin bazılarının FETÖ’ye önemli miktarda para aktardığı tespit edilirken, bazı şirketlerin de doğrudan FETÖ’ye ait olduğu sanılıyor. Kayseri’de bu şekilde FETÖ’ye ait fabrikalar, dershaneler, okullar ve eczaneler olduğu ifade edilirken, bunların TMSF eliyle satışa çıkarılabileceği konuşuluyor.

Ayrıca bazı örgüt mensuplarının yurt dışına kaçmadan önce işyerlerini bankalara ipotek ederek yüksek miktarda kredi aldıkları ve bu kredileri de yine bankalar üzerinden yurt dışına kaçırdıkları kaydediliyor. Bu şekilde alınan ve yurt dışına kaçırılan paraların milyon dolarlarla ifade edildiği belirtiliyor.