FETÖ'nün son fotoğrafındaki ilginç detay Kayseri ile alakalı mı!

FETÖ başı Gülen'in 15 Temmuz yıldönümünde ABD gazetesine verdiği röportajdaki fotoğrafta yer alan Kayseri ile ilgili olabileceği ihtimali bulunan ayrıntı dikkatleri çekti.

FETÖ'nün son fotoğrafındaki ilginç detay Kayseri ile alakalı mı!

Terör örgütü üyelerine mesaj içerdiği düşünülen, Başbakan eski Yardımcısı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un da; “Bu asla sıradan bir fotoğraf değil” dediği, ayrıca bazı analistlerin ise çeşitli mesajlar içerdiğini ve bunların bir şeylere işaret ettiğini öne sürdüğü röportajdaki fotoğrafta, bir çok detay öne çıkarken, kitaplığın üst rafının iki başında bulunan kümbet maketleri de dikkatleri çekti.
 
Birbirinin aynı olan kümbet maketleri, dikkatli bakıldığında Kayseri’deki ‘Döner Kümbet’ ile birebir örtüşürken, her objenin de bilinçli olarak fotoğrafa yerleştirildiği düşünüldüğünde ise bu durumun önem arz ettiği görülüyor. Bu fotoğraf karesinde Kayseri ile ilgili bir mesaj var mı, varsa ne olduğu da merak konusu oldu. Diğer kümbetleri de andıran maket kümbete dikkatli bakıldığında neredeyse birebir olarak döner kümbetle örtüştüğü görülen maketin her iki başta bulunması da bir başka ayrıntı oldu.
 
FETÖ elebaşı Gülen’in seccade üzerine ayakkabıları ile ters basarak durmasının, fotoğrafa yerleştirilen saat ve zamanın, oradaki objelerin ve bir televizyon ekranından paylaşılan mesajın örgüt üyeleri için bir mesaj içerdiğini ifade eden bazı analistler, daha önce de FETÖ’ye ait eski Zaman Gazetesi’nin siren çalan ve sonrasında gülümseyen bir bebek ile yayınladığı reklamın ardından tam 9 ay 10 gün sonra, yani bir bebeğin doğum süresi sonrasında darbe girişimi olmuştu ve olay sonrasında bu reklamın buna işaret ettiği iddia edilmişti. FETÖ’nün bu fotoğraf karesi ile de yine bu türeden mesajlara yer verebileceği akılları kurcalarken, konuya ilişkin de dönemin Başbakan Yardımcısı ve yeni kabine ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş’un da söz konusu fotoğrafla ilgili olarak; “Sıradan bir insan FETÖ'nün vermek istediği mesajdan ve yayımlanan fotoğraftan ne yapmak istediğini anlar ve ne halt ettiği gayet açıktır. O röportaj asla sıradan bir röportaj değildir, arkasındaki o fotoğraf asla sıradan bir fotoğraf değildir” dediği kayıtlara geçmişti. HABER: KAAN AKBAŞ