Feyzullah Keskin'i kim tehdit ediyor?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında tehdit edildiğini ve hakarete uğradığını söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Feyzullah Keskin'i kim tehdit ediyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, kendisinin tehdit edildiğini, hakaret uğradığını ve CHP il binasına siyah çelenk gönderildiğini söyleyerek, ‘İl başkanına bu şekilde davranışlarla ne sindirebilir ne korkutabilir ne de susturabilir’ diyerek sert tepki gösterdi.

Keskin, konuşmasına başlamadan önce Gazze’de meydana gelen hastane saldırısına değinerek, bu olayın savaş olmadığını bir katliam olduğunu vurguladı.
Eylül ayında CHP il Kongreleri gerçekleşmişti. Feyzullah Keskin bu süreçte yoğun olduğunu dolayısıyla Kayseri’nin sorunlarıyla ilgilenemediğini ancak, basın açıklamaları yaparak gündemi takip ettiğine dikkat çekti.

‘İnsanlar yıpranmasın diye aslında bir uyarı yaptım’

İl Başkanı Feyzullah Keskin daha önce yaptığı bir konuşmasında, Şeker Fabrikası’nın müfettişler tarafından denetlendiğini ve raporların eline ulaştığını şu sözlerle ifade etti: ‘Göreceksiniz ileriki süreçlerde öyle ilginç bilgiler ve belgeler var ki ben aslında çok kısa bir şekilde fabrika zarara gelmesin tekrar insanlar yıpranmasın diye aslında bir uyarı yaptım. Çok iyi niyetle ve çok basit iki tane soruyla sordum. Ve bunlar mahkeme kayıtlarına yansımış. Bakın şimdi müfettiş raporları geldi bana. Pazartesi, salı günü basın toplantısı yapacağım. Gelen bir bilginin belgesi gelirse bakın ilk defa belki burada söylüyorum eğer o bana gelen bilgi belgelendirilirse bir gün sonra ya Hüseyin Akay istifa eder ya da görevden alınır. Bu kadar net söylüyorum. O iddia edilen bilgi belgelendirilirse, iftira da olabilir. Belge gelmeden içerikle hiç konuşmuyorum.’ 

‘CHP il başkanını sindireceği anlamına gelmez’

CHP il binasında düzenlenen toplantıda kendisinin tehdit ve hakarete uğradığını belirten Keskin, ‘Ben açıklama yaptığım zaman iki soru sormuştum. Sorulardan biri, zarara uğratılması, ikincisi ise bu fiyatların başka şirkete devredilmesi... Tabi kıyametler koptu. Yanında çalışanları meydana dökerek açıklama yapmaya çalıştılar 3 – 5 kişinin eline çelenk vererek partimize getirmek, telefon numaramı bazılarına ulaştırarak beni tehdit etmeleri, hakaret etmelerini yaşadık. Ama bu bizim geri adım atacağımız anlamına gelmez.  Bu Cumhuriyet Halk Partisi il başkanını sindireceği anlamına gelmez, biz burada çiftçilerin hakkını savunuyorum. Bizim için önemli olan, halkın ve çiftçinin, sorunları ve onların haklarını savunmasıdır. Hiç kimse CHP il başkanına bu şekilde davranışlarla ne sindirebilir ne korkutabilir ne de susturabilir.’ diye konuştu.

‘Acaba istifayı düşünecekler mi?’

Keskin, Şeker Fabrikası’nın zarara uğradığını ve müfettiş raporunda da bunun belirtildiğinin altını çizerek, ‘Yanıt belgelerle olur. Ben belgesiz konuşmamaya dikkat ediyorum. Kayseri’de yaptığım siyaset, hakaret etmeden uzlaşı siyasete dayalı ama maalesef bunun karşılığı çalışanlarını meydana dökmek ellerine siyah çelenk göndermek. Telefonumu yayıp, tehdit ettirmekle, yanıt verdiğini savunuyor.  Benim söylediğim iddialardan bir tanesi zarara uğratılması. Müfettiş raporunda iş kur soruşturma raporu ve eklerin gereği için kayseri cumhuriyet başsavcılığına gönderilmesi gerektiği değerlendirmektedir arz ederiz. Yani siz zarara uğrattınız. Gelen müfettiş benim söylediğimi onaylıyor. CHP il başkanı iftira atmadı, bazılarının değimi ile ipe sapa gelmez haberler ve değimlerde bulunmuyor. Peki, beni istifaya davet eden, bunun iftira olduğunu söyleyenler acaba istifayı düşünecekler mi? dedi.

‘15 Temmuz darbesinden sonra gözaltına alınmadı mı?’

‘Bildiğimden geri adım atmam’ diyen Feyzullah Keskin, iki soru yöneltti; ‘Ben sorumlu olduğum yeri zarara uğrattım idare eksikliği yaptım, değip çiftçiden özür dilemesi lazım benden dilemesi önemli değil. Peki, beyefendiye sormak lazım 15 Temmuz hain darbesinden sonra gözaltına alındı mı alınmadı mı? Ayrıca yine 15 Temmuz’dan sonra FETÖ ile ilgili hakkında kaç tane dava açıldı? Kaç tanesi daha devam etmekte? Ayrıca ahlaki olmayan ve medyaya yansıyan, ses kayıtları var. İki kişi arasında geçen ses kaydında rahatsızlık duyanlar savcılığa suç duyurusunda bulundular mı? Bildiğim kadarıyla o iki kişi den birisi nasıl ses kaydı alındı diye savcılığa ses kaydında bulundu. İkinci kişi bu ses kaydı ile ilgili suç duyurusunda bulundu mu bulunmadı mı? Daha da kötüsü bu ses kaydını kim aldı neden aldı? Ve başkalarının daha ses kayıtları var mı acaba? Bazı güçleri arkanıza almış olabilirsiniz dokunulmaz hissedebilirsiniz. Güçlü birine sırtınızı yaslamış olabilirsiniz. Madem açık ve şeffafsınız, zarara uğrattığı için çiftçiden özür dilemeli, ikincisi bu sorularla ilgili belgesi ile birlikte açıklamalı. Dediğim gibi ben çiftçinin hakkını korumak adına veya Kayserili vatandaşlarımızı kim olursa olsun hakkını korumak için bildiğimden geri adım atmam, inanmadığım bir şeyi söylemem belgeye dayalı olmayan bir şeyi konuşmam ve kimseye iftira atmam’ ifadelerine yer verdi.