Fidesini alamayanlar mağdur oldu

Kocasinan Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği organik domates fidesi dağıtımı bu yıl da yoğun bir ilgi ile karşılanırken mağduriyetler de meydana geldi.

Fidesini alamayanlar mağdur oldu

Dağıtımı 3 gün süren fideleri, almaları için vatandaşlara fide alım fişi verilirken, fişi olmasına rağmen fide alamayan vatandaşların mağdur olduğu öğrenildi.
 
Söz konusu mağduriyetin fişler üzerinde belirtilen 7 ayrı noktada fide dağıtımı yapılacağı yazılması ve son gün yazılı olan bu merkezlerin bir çoğundan dağıtımın yapılmamasına karar verilmesinden ve bunun önceden duyurusunun yapılmamasından kaynaklandığı öğrenildi. Fide dağıtım noktalarından olan Beyazşehir Semt Konağı’nda ise bazı vatandaşlardan edinilen bilgilerde, sabah saatlerinde yaklaşık 500-600 kişinin fide almak için geldiği, ancak fidelerini alamadıkları ve geri dönmek zorunda kaldıkları bildirildi.
 
KAYSERİ NÜFUSUNA YETECEK KADAR FİDE YOK
 
Konu ile ilgili bilgi aldığımız yetkililer ise ellerinde Kayseri gibi nüfusu yüksek bir şehre yetebilecek kadar fide olmadığını ve tükendiğini, bu yüzden bir çok fide dağıtım noktasında dağıtımı iptal etme kararı aldıklarını ifade etti. Bunun önceden duyurulmaması konusunda ise yetkililer fide kalmayınca böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını ve duyuramadıklarını gerekçe gösterdi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ