Final, öğrencilerini gazetecilerle buluşturdu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Final Okulu, öğrencilerini Kayseri'deki gazetecilerle buluşturdu.

Final, öğrencilerini gazetecilerle buluşturdu

Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen buluşmaya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Basın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, Final Okulları Kurucu Başkanı Mehmet Karataş ve çok sayıda gazete ile basın yayın organı temsilcisi katılırken,  moderatörlüğünü KAY-Grup Genel Yayın Yönetmeni  Gazeteci Veli Altınkaya'nın yaptığı programda konuşmacı olarak ise Kayseri Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mehmet Sena Kösedağ ve İhlas Haber Ajansı Kayseri Bölge Sorumlusu Cem Atakan katıldı.

Gerçekleşen programda açlış konuşmasını yapan Final Okulları Kurucu Başkanı Mehmet Karataş, Basının bilgilendirici rolüne dikkat çekerek, gazetecilerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Buluşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Karataş sözü gazetecilere bıraktı. Sonrasında söz alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hakkında öğrencileri bilgilendirirken, gazeteciliğin önemine vurgu yaparak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Moderatörlüğünü KAY Grup Genel Yayın Yönetmeni  Gazeteci Veli Altınkaya'nın yaptığı panelde ise konuşmacılardan Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Mehmet Sena Kösedağ ilk sözü alarak öğrencileri gazete ve basın hakkında bilgilendirdi. Bilgi çağında bilgiye hakim olanın dünyaya hakim olabileceğini, gazetelerin demokrasiye, gelişmeye yardımcı olduğunu ve halkı bilgilendirdiğini vurgulayan Kösedağ, Kurtuluş Savaşı'nda gazetelerin vatanın kurtuluşunda çok büyük etkiye sahip olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmasında gelişmenin yerelden başladığını dile getiren Kösedağ, gazetenin en eski kitle iletişim aracı olduğunu da kaydetti ve "Medya ilaç gibidir. Çok alırsanız zehirlenirsiniz, az alırsanız şifa bulamazsınız" dedi. 

Daha sonra söz alan İhlas Haber Ajansı Kayseri Bölge Sorumlusu Cem Atakan ise, interaktif olarak anlatım yapmayı tercih ederek öğrencilere ajans haberciliği konusunda bilgiler verdi. Moderatörlük görevini yapan Altınkaya da, son olarak televizyon haberciliği hakkında öğrencileri bilgilendirirken, öğrencileri okudukları her haberi süzgeçten geçirmeye ve eleştirmeye davet etti. Altınkaya; "Algıların ve kurguların arasında gerçeği bulun" tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların sonunda öğrenciler gazetecilere sorular yönelttiler, cevap buldular. HABER: KAAN AKBAŞ