Fiyatı 200 liradan 20 liraya kadar düştü: Marketlerde bir ilk

Türkiye'nin önemli fasulye üretim merkezlerinden Şuhut'ta yaşanan hasat yoğunluğu, fasulye fiyatlarında büyük bir düşüşe neden oldu. 200 TL'ye kadar çıkan fasulye fiyatları, 10 gün içinde 20 TL'ye düştü. Tüketiciler bu ani düşüşe memnuniyetle karşılarken, tarladaki işçiler fiyatların bu kadar düşmesini anlamakta güçlük çekiyor.

Fiyatı 200 liradan 20 liraya kadar düştü: Marketlerde bir ilk

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde fasulye hasadının artmasıyla birlikte fasulye fiyatlarında çarpıcı bir düşüş görüldü. 10 gün önce 70-80 TL civarında olan kilogram fiyatı, şu anda 20 TL'ye kadar geriledi. Bu ani fiyat değişikliği, marketlerde büyük bir etki yarattı ve tüketiciler tarafından olumlu karşılandı.

10 gün önce 70-80 TL civarında olan fiyatların bu kadar düşmesi, çiftçileri ve işçileri etkiledi. Fasulye tarlasında çalışan Gülcan Sülün, "Ağzıkara köyünde fasulye hasadındayız şu anda.

15 yıldır fasulye ekiyoruz. Fasulye 70 liradan 20 liraya nasıl düştü anlamadım," diyerek durumu özetledi.

Sülün, sabah 06.00’dan akşam 19.00’a kadar çalıştıklarını ve çiftçilerin zor durumda olduğunu belirtti.

PEKİ TAZE FASULYE NASIL TÜKETİLMELİ?

Taze fasulye yemek olarak tüketilebildiği gibi kavrularak da yemek haline getirilebilmektedir. Böylece hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı olmaktadır.

Besin değerlerinin kaybolmaması için taze fasulye mevsiminde tüketilmelidir. Çünkü dondurulmuş sebzelerin besin değerleri tazesine göre düşüktür.

Her sebzede olduğu gibi tüketilmeden önce ilaç kalıntıları ve topraktan geçebilecek olası bakteriler için fasulye pişirilmeden önce kesinlikle yakınmalı, yıkama suyuna sirke konmalıdır.

Fasulye pişirme sırasında besin değerlerinin kaybolmaması için yağda uzun süreli yakılarak kavrulmamalıdır.

Fasulyeler kontamine olmaması için temiz bir bıçakla doğranmalıdır.