Fiyatı resmen çakılacak! İslam Memiş elinde olan herkesi uyardı

Altın ve para piyasalarının uzmanı İslam Memiş, bu hafta altın fiyatlarında önemli düşüşlerin olacağını belirterek, yatırımcıları uyardı. Memiş, Eylül ayına 2500 dolar seviyesinden başlayan ons altının dalgalı bir seyir izleyeceğini ve gram altın fiyatlarında düşüşlerin yaşanacağını öngördü. Memiş, bu düşüşlerin yatırımcılara büyük bir alım fırsatı sunacağını söyledi.

Fiyatı resmen çakılacak! İslam Memiş elinde olan herkesi uyardı

Ekonomist İslam Memiş, bu hafta altın fiyatlarında sert düşüşler yaşanacağını belirterek, yatırımcılara dikkatli olmalarını tavsiye etti. Eylül ayına 2500 dolar ile başlayan ons altının dalgalı bir seyir izleyeceğini ifade eden Memiş, gram altın fiyatlarının da bu düşüşlerden etkileneceğini açıkladı. Memiş, yatırımcılara bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmelerini ve stratejilerini buna göre belirlemelerini önerdi.

Eylül ayına 2500 dolar ile giriş yapan ons altına dikkat çeken ekonomist İslam Memiş, altın sahiplerini ay boyunca dalgalı bir grafiğin beklediğine işaret etti. Bu hafta itibarıyla altın fiyatlarında düşüşlerin görüleceğini söyleyen Memiş, gram altın fiyatlarında yaşanacak düşüşlere ilişkin net tarih paylaştı.

Dünyanın birçok bölgesinden farklı ekonomik verilerin geleceği ve yoğun geçecek bir haftanın içerisinde olduğumuzu belirten uzman isim, altın fiyatlarında yaşanacak düşüşlerin büyük bir alım fırsatı sunacağına vurgu yaptı.

Memiş'in ons tarafında yaşanacak düşüşlerin gram altını da etkileyeceğini belirttiği uyarıları şu şekilde:

"Ons altın eylül ayına 2500 dolar seviyesinde başladı. Ons altında 3 kademeli alım stratejimiz vardı. 2490, 2480 ve devamında 2470 dolardan alımlar yapacağımızı söylemiştim. Aynı öngörüm geçerliliğini korumakta.

Ons altın tarafında 2470 dolar ile alakalı beklentim devam etmekte ve bu hafta düşüşler gerçekleşebilir. Ons altın tarafında bu haftaya özel 2470-2508 dolar aralığını takip ediyor olacağım. Bu hafta ile alakalı görünüm negatif ve ons altın tarafındaki düşüş öngörüm devam ediyor.

Büyük ihtimalle ekim sonu ve kasım başında herhangi bir sürpriz jeopolitik gerilim yaşanmazsa ons altın tarafında 2600 dolar denemesi yaşanabilir. 2500'ün altındaki rakamları alım fırsatı olarak göreceğiz. Bu işi burada tamamlayacağız ve 2600 seviyesini bekleyeceğiz.

Ekim sonu, kasım başında 2600 bizim için sürpriz olmayacak ve devamında 3000 doları konuşmaya başlayacağız. Yükselişler gelecek ancak geçen hafta da ifade ettiğim gibi ilk önce aşağıdaki destek seviyeleri tamamlanmalı.

GRAM ALTINDA KRİTİK SEVİYE

Bu düşüşleri biz kademeli alım fırsatı olarak değerlendireceğiz. Gram altın yatırımcısına her zaman şunu söyledik, ons nereye gram altın oraya.

Ons tarafında bir gerileme beklediğimiz için gram altın fiyatlarında da kaçınılmaz bir düşüş görülecek. Serbest piyasalarda gram altın 2803 lira seviyesinde.

Burada da 2780 lira destek seviyesi. Ons geriledikçe, gram altını da takip etmeye devam edeceğiz. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar ve altın yatırımı değerlendirenler bu haftayı değerlendirebilir.