Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?

Kayseri'de ekmeğe zam haberlerinden sonra 'Ekmeğe tekrar zam gelecek' iddiaları ortalığı karıştırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?

Kayseri’de geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ekmeğe zam tartışmaları bir türlü bitmiyor. Henüz ortalık durulmadan tekrar zam gelecek iddiaları yeniden ortalığı karıştırdı.

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?
Geçtiğimiz hafta Fırıncılar ve Uncular Odası’ndan yapılan açıklamada Kayseri’de ekmeğe yüzde 25 zam yapılacağı belirtilmişti.
Odanın açıklamasına göre; “Somun Ekmek 700 Undan Pişmişi 200 gram: 5 TL, pide ekmek 180 gram: 5 TL, çifte pide 360 gram: 10 TL, pide sandviç dürüm ekmeği 130 gram: 4 TL, lavaş ve dürüm ekmeği 150 gram: 5 TL, lavaş ve dürüm ekmeği 300 gram: 10 TL, kıymalı, peynirli, sucuklu, patatesli pişirme ücreti 200 gram: 6 TL, güveç pişirme ücreti küçük: 25 TL, güveç pişirme ücreti büyük: 35 TL, tahinli ekmek (400 gram hamur dahil) pişirme ücreti 400 gram: 14 TL, yağlı ekmek (400 gram hamur dahil) pişirme ücreti 400 gram: 12 TL, roll ekmek 50 gram: 1,50 TL.” olacaktı.

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?
Duyuru üzerinden çok geçmeden Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası bir açıklamada bulunarak, ekmeğe zam haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır açıklamasında, “Bugün basında yer alan ekmeğe zam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü ekmek satış fiyatına yönelik yapılacak yeni düzenlemelere tek bir mercii tarafından karar veriImemektedir. Birliğimize bağlı Fırıncılar ve Uncular Odası tarafından yapılan ve basında yer alan ekmeğe zam konusu hakkında Birliğimiz tarafından bir karar alınmamış ve duyurusu yapılmamıştır. Bu kapsamda, gelecek hafta Kayseri Valiliği, Kayseri Ticaret İl Müdürlüğü, Kayseri Ticaret Odası ve KESOB yetkililerinden oluşan komisyonun yapacağı toplantı i le ekmek satış fiyatı görüşülecek ve karara bağlanıp duyurusu yapılacaktır. Yapacağımız toplantıda artan maliyetler de göz önüne alınarak fırıncı esnafımızın da, vatandaşımızın da mağdur olmayacağı bir karara varılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyor, çıkan haberlere ve tek taraflı yapılan duyuruya karşı vatandaşlarımızın ve fırıncı esnafımızın hassas olmalarını rica ediyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?
Yılan hikayesine dönen zam haberleri vatandaşlar tarafından büyük tepki çekmişti. 
Şimdi ise yeni bir iddia ortaya atıldı. 

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?
İddiaya göre seçim öncesi ve sonrası çekimser davranan oda yönetimleri bugünlerde yeni bir zamma hazırlanıyor. 
Zammın ise Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın “Ekmek 10 TL olsun” talebine göre şekillenmesi tüketiciyi korkutuyor.
Konuyla ilgili Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır’dan açıklama bekleniyor.

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?
Ayrıca vatandaşlar her fırında ekmek fiyatlarının neden farklı olduğunu da merak ediyor. Bunun sebebinin ise fırıncıların bağlı olduğu meslek kuruluşlarına göre fiyatların değişkenlik göstermesi olarak belirtiliyor.

Flaş iddia! Ekmeğe ikinci zam mı geliyor?
Öte yandan fırıncıların da kendi arasında fiyat konusunda anlaşamaması dikkatlerden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de 7 fırıncının ucuza ekmek sattığı için meslektaşlarına dava açması ülke gündemine oturmuştu. Dava sürecinin devam ettiğini söyleyen fırıncı Şükrü Çilkolukısa, sonuçlarına katlanacaklarını, bakkal ve bayi karlarını düşerek belli bölgelerde ucuz ekmek satmaya devam edeceklerini söylemişti.