Flaş karar! Okullar erken mi açılacak?

MEB'den öğrencileri üzecek flaş bir açıklama geldi. Okullar erken mi açılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Flaş karar! Okullar erken mi açılacak?

MEB’den öğrencileri üzecek flaş bir açıklama geldi. Okullar erken mi açılacak? Yaz tatili ne zaman sona eriyor? İşte detaylar…
Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılışının öne çekileceğini duyurdu. Öğrencileri üzecek karara göre yaz tatili 3 Ağustos’ta sona eriyor.

Flaş karar! Okullar erken mi açılacak?

Okullar erken açılıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre, öğrenciler yaz tatilinin keyfini çıkarırken Bakanlık tarafından yapılan yeni açıklamayla kötü haber geldi. Deprem felaketi ve son iki yıldır süregelen koronavirüs pandemisi nedeniyle okullardan uzak kalan öğrenciler için telafi dersleri düzenlenecek.

Flaş karar! Okullar erken mi açılacak?

Yaz tatili 3 Ağustos’ta sona eriyor!

Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatilindeki öğrencilere 81 ile yazı göndererek okulların açılış tarihini duyurdu. Bu doğrultuda yaz tatili 3 Ağustos tarihi itibariyle sona erecek. Öğrenciler 3 Ağustos'ta ders zillerinin çalmasıyla birlikte okullarına geri dönecekler. Deprem ve pandemi nedeniyle derslerden uzak kalan öğrencilere yaz okullarında telafi amacıyla İngilizce ve matematik dersleri verilecek. Böylece öğrenciler, özellikle deprem bölgesindeki illerde, akademik açıdan desteklenerek eğitimlerine devam edecekler.

Flaş karar! Okullar erken mi açılacak?

Ücretsiz olacak!

Telafi derslerine katılım zorunlu olmayacak, öğrencilere tercihe bağlı olarak derslere katılma imkanı tanınacak. Bu sayede öğrenciler, kendi ihtiyaçları ve tercihleri doğrultusunda derslere devam edebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaz okullarında verilecek telafi derslerinin tamamen ücretsiz olduğu vurgulandı. Böylece öğrenciler, ek bir maliyete katlanmadan, nitelikli eğitim alacaklar.