Ford, 90 Binden Fazla Aracını Geri Çağırıyor!

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Ford'un motor emme valflerinde yaşanabilecek kırılma tehlikesi nedeniyle 90.736 aracı geri çağıracağını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Ford, 90 Binden Fazla Aracını Geri Çağırıyor!

Bu problem, motorun beklenmedik şekilde durmasına yol açarak, sürüş esnasında güç kaybına ve dolayısıyla kaza riskinin artmasına neden olabiliyor.

Ford, 90 Binden Fazla Aracını Geri Çağırıyor!

Geri çağırma kampanyası, 2021-2022 model yıllarına ait belirli Bronco, F-150, Edge, Explorer, Lincoln Nautilus ve Lincoln Aviator araçlarını kapsıyor. NHTSA'ya göre, bu modellerdeki 2.7L veya 3.0L Nano EcoBoost motorlar, sorundan etkilenme potansiyeline sahip. Ajans, motor arızalarının şimdiye kadar birkaç vakada görüldüğünü, ancak herhangi bir kaza veya yaralanma bildirilmediğini açıkladı.

Ford, 90 Binden Fazla Aracını Geri Çağırıyor!

Ford, geri çağırma kapsamında bayilerin, motorlardaki olası valf hatalarını tespit etmek için bir silindir sıkıştırma testi yapacağını belirtti. Eğer bir kusur saptanırsa, motor ücretsiz olarak değiştirilecek. Ford, önümüzdeki haftalardan itibaren etkilenen araç sahiplerine ulaşarak, onları bayilerine gelmeleri konusunda bilgilendirecek.

NHTSA, bu sorunun hızla çözülmesinin sürücü ve yolcu güvenliğini sağlama açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Ford ise geri çağırma sürecini etkin bir şekilde yürütmek ve müşterilerinin yaşadığı olası rahatsızlıkları en aza indirmek amacıyla NHTSA ile işbirliği içinde çalıştığını ifade etti.