Formaları ters giydirildi iddiasına Kayserispor'dan açıklama geldi!

Süper Lig'in ilk haftasında Kayseri'de oynanan Kayserispor - Galatasaray maçında, iki Galatasaraylı minik kıza formaları ters giydirildi iddiası sosyal medyada gündem olmuştu. Kayserispor basın sözcüsü Samet Koç konuyla ilgili açıklama yaptı.

Formaları ters giydirildi iddiasına Kayserispor'dan açıklama geldi!

Mondihome Kayserispor, Süper Lig'in ilk haftasında 12 Ağustos Cumartesi günü RGH Enertürk Enerji Stadı'nda Galatasaray'ı konuk etmiş ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

Bu müsabakada tribünden çekilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Üzerlerinde Galatasaray forması bulunan 2 minik kızın, formaları ters giydirilmişti. Bu durum sosyal medyada çokça paylaşılarak tepkilere neden oldu. Ortaya birçok iddia atılırken, kimi miniklerin tribüne formaları ters şekilde alındıklarını, kimi de tribünden gelen tepkiler üzerine formalarının ters giydirildiğini iddia edildi.

Kayserispor'dan konu hakkında açıklama geldi

Kayserispor basın sözcüsü Samet Koç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi. Koç," Haftasonu oynadığımız Galatasaray maçında Takımımızın ortaya koyduğu mücadeleye ve Taraftarlarımızın desteğine gölge düşürmek isteyen sözüm ona İstanbul yalakası bazı kişilerin iki kız çocuğunun üzerindeki rakip takım formasına başka anlamlar yüklemesini manidar buluyorum. Kayseri’de görev yapan polislerimizi eleştirmek yerine çocuklarımızın ebeveynlerine sorumluluklarını hatırlatmak daha yerinde olacaktır, ortaya çıkacak olumsuzlukları hesaba katmadan yazılan metinler büyük bir sorumsuzluktan başka bişey değildir. Kayserispor taraftarı hoşgörü ve misafirperverliği ile üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır ancak kendi takımlarının aldığı kötü sonucu hazmedemeyen bir kesimin elinde malzeme kalmayınca taraftarımızı öcü gibi gösterip olayı manipüle etme çabasını kınıyorum. Kamuoyuna dikkat çekmek istediğim tek bir nokta var, fotoğraflarda çocuklarımızın gülümseyen halleri aslında Polisimizin nezaketini ortaya koymaktadır. Bu vesile ile güvenliğimiz için canı pahasına mücadele veren güvenlik görevlilerimize tekrar teşekkürü bir borç biliriz.