Forum Kayseri kapanıyor mu?

Milyonlarca kişinin vazgeçilmez alışveriş durağı haline gelen Forum AVM'ler iflas ediyor. Konkordato ilan eden 9 Forum AVM arasında Kayseri de var mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Forum Kayseri kapanıyor mu?

Geçtiğimiz günlerde 9 Forum AVM ile ilgili iddia gündeme bomba gibi düşmüştü. Milyonlarca kişinin vazgeçilmez alışveriş durağı haline gelen Forum AVM’lerin konkordato talebi kesinleşti. Peki iflasını ilan eden 9 Forum AVM arasında Kayseri de var mı? İşte detaylar…

Forum Kayseri kapanıyor mu?

Forum İstanbul, Marmara Forum, Forum Çamlık, Forum Aydın, Forum Erzurum, Forum Kapadokya, Forum Ankara, Gordion ve Forum Magnesia borçları nedeniyle konkordato talep etti.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında mahkeme, 9 Forum AVM’si için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte, anılan şirketler, korumaya alınmış oldu. 

İflasın eşiğinde olan AVM’ler tek çatı altında en fazla AVM’yi barındıran grup olarak öne çıkıyor. İsmi geçen AVM’lerin yıllık ziyaretçi sayısı 76 milyon olarak kayıtlara girdi. 9 AVM’de faaliyet gösteren mağaza sayısı ise 1.500. Konkordato talebinde bulunulan şirketlerin toplam borcu 600 milyon avro. Söz konusu borcun TL karşılığı ise 28 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Şirketlerin konkordato talebinde bulunduklarını doğrulayan avukatı Hande Yelgin, ‘Şirketlerimizin malvarlığı borçlarını fazlasıyla karşılayacak durumdadır yani borca batık değildir. Yalnızca ödeme için süreye ihtiyacımız bulunuyor. Özel bankalar adaletsiz bir kayyım gibi davranarak vergi borçlarını, işçi ücretleri gibi temel işletme giderlerinin dahi ödemesine izin vermiyorlar. Bu tutuma karşı yasanın tanıdığı konkordato hakkından yararlanarak adil ve her alacaklıyı gözetecek olacak yargıya sığındık. Müvekkil şirketler bankaların kontrolü yerine mahkemenin kontrolünde faaliyetlerini yürüterek halka hizmet etmeye devam edecek’ ifadelerini kullandı.

Konkordato ilan eden 9 Forum AVM arasında Kayseri Forum AVM bulunmuyor.