Futbolu bırakan İlhan Parlak hedefini açıkladı!

Süper Lig'de Kayserispor dahil birçok takımın formasını terleten ve geçen sezon futbolu bıraktı Kayserili futbolcu İlhan Parlak, beIN Sports kanalında Gün Ortası programında değerlendirmelerde bulundu. İlhan Parlak gelecekteki hedeflerini açıkladı.

Futbolu bırakan İlhan Parlak hedefini açıkladı!

Kayseri - Yahyalı doğumlu eski futbolcu İlhan Parlak, Kayserispor alt yapısından yetişerek Süper Lig’de de birçok takımın formasını giymişti. 2003 yılında futbol hayatına resmen başlayan Parlak, 2023 yılında 20 yıllık kariyerini noktaladı. 

İlhan Parlak, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor başta olmak üzere, Ankaragücü, Gaziantep, Ankaraspor, Kabarük ve Fenerbahçe takımlarında forma giydi. Milli takımların da alt yaş kategorilerinde oynayan İlhan Parlak, kariyerinde çıktığı 484 maçta 86 gol kaydetti. 

Futbolu bırakan İlhan Parlak hedefini açıkladı!

'Sportif direktörlük, yöneticilik hedefliyorum'

Parlak futbolculuğunun ardından sportif direktörlük ya da yöneticilik alanlarında eğitim alarak kariyerine bu yönde devam etmek istediğini belirtti.

BeIN Sports’ta yayınlanan Gün Ortası programına katılan ve açıklamalarda bulunan Parlak, ''Federasyonun şu an sportif direktörlük anlamında kursları var ama şu an ona lisanslarımız yetmiyor. Biz yeni futbolda bıraktığımız için ocak ayında inşallah kursu açılacak. Oğuz hocayla bu konuda istişare halindeyiz. O kurslara gittikten sonra, ben bu işin eğitimini alarak bir yerlere gelmek istiyorum. Yani yönetici anlamında da bunların eğitimlerine katılmak istiyorum. Ben futbolu bıraktım hadi antrenör olayım, hadi yönetici olayım. Böyle bir düşüncem yok. Kendimi de bu konularda bir anlamda geliştirmek istiyorum.  İlk olarak kulüp başkanlığından ziyade sportif direktör olarak başlamak istiyorum. Daha sonra yöneticilik olur başkanlık olur. Zamanla olacak şeyler.'' dedi