Galatasaray'ın başarı serüveninde dikkat çeken Kayserispor detayı 

Galatasaray, sezonun ilk haftasında Kayserispor ile oynadığı maçta 1 puanı zor kurtarmıştı. Kayserispor, adeta farkı kaçıran taraf olmuştu. Galatasaray, yaşadığı puan kaybının ardından dersini aldı ve ligde ve Avrupa'da tarihi bir çıkış yakaladı. Galatasaray, tarihinde ilk kez Manchester United'ı deplasmanda mağlup etme başarısı gösterdi.  Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Galatasaray'ın başarı serüveninde dikkat çeken Kayserispor detayı 

Galatasaray, Türk futbolunu Avrupa'da başarıyla temsil etmeye devam ederken, bu serüvende Kayserispor detayı dikkatlerden kaçmıyor.

Galatasaray, tarihinde ilk kez Manchester United’ı deplasmanda mağlup etme başarısı gösterdi. Ancak bu başarıda, Kayserispor'un da rolü oldukça büyük! Sarı-Kırmızılılar, sezonun ilk haftasında Kayserispor’a konuk olmuştu. Galatasaray, sezonun ilk haftasında Kayserispor ile 0-0 berabere kalmıştı. Bu maç, geçen sezon Kayserispor'a 2-1 mağlup olduktan sonra şampiyonlukla sonuçlanan 14 maçlık yenilmezlik serisini anımsatıyor. Bu sezon da benzer bir senaryo yazılıyor mu sorusunu da akıllara getirdi. 
Kayserispor, bu maçta 1 puan alırken, Galatasaray için adeta bir dönüm noktası oldu. Bu maçın ardından Galatasaray, ligde 6 maçta 6 galibiyet elde etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa arenasında da göz kamaştırıcı sonuçlar elde etti.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Norveç temsilcisi Molde'yi her iki maçta da mağlup ederken, Danimarka'nın güçlü takımı Kopenhag ile de 2-2 berabere kaldı. Galatasaray, tarihi bir zaferle İngiltere'nin devi Manchester United'ı da deplasmanda 3-2 mağlup etme başarısı gösterdi. 
Galatasaray'ın, Kayseri'de kaybettiği 2 puanının ardından hem ligde, hem de Avrupa'da beli bükülmedi. Kayserispor karşısında kaybedilen 2 puan sonrasında Sarı-Kırmızılı takım ders çıkarmıştı. için bir uğur mu taşıyor, yoksa sadece bir tesadüf mü sorusunu da akıllara getirdi. Galatasaray, sezonun ilk haftasında Kayserispor ile oynadığı maçta 1 puanı zor kurtarmıştı. Kayserispor, adeta farkı kaçıran taraf olmuştu. 
Sarı-Kırmızılı takım, Kayserispor’a geçtiğimiz sezon da 2-1 mağlup olmuş, ardından da 14 maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı. Bu süreç sonunda da şampiyonluk ipini göğüslemişti.
Futbolseverler, Galatasaray'ın bu sezonki performansının artışında Kayserispor’un da payı olduğu günün en çok konuşulanı oldu.