Gastronomi Festivali başladı!

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Kayseri mutfağının tanıtılacağı Gastronomi Günleri başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gastronomi Festivali başladı!

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Kayseri mutfağının tanıtılacağı Gastronomi Günleri başladı. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerine kapılarını açan Gastronomi Günleri 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler eşliğinde sürecek.

Mehter marşı eşliğinde ziyaretçilerini karşılayan açılış programı İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından devam etti.
Programda konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Mutfağı olmadan Türk mutfağından bahsetmenin zor olduğunu belirtti. 

Gastronomi Festivali başladı!

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da, "Rahmetli babam ‘Kayserili hanımlar, evde un yağ şeker varsa 9 çeşit yemek yapabilir’ derdi. Maharetli insanların bulunduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Kayseri mutfağını tatmayan diğer mutfakları tatmış sayılmaz." diye konuştu.

Kayseri’nin ticaret ve sanayi şehri olarak bilindiğini ancak 6 bin yıllık geçmişe bakıldığında gastronomide merkez olduğunu dile getiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Ülkemizin değişik illerinde bu güzel çalışmalar yapılırken, Kayseri’mizin tatları bir başka diyorum. Lafı uzatmaya gerek yok, tatmaya bakın" dedi.

Gastronomi Festivali başladı!

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise kentin turizm açısından pazarlanabilir bir şehir olduğunu ifade etti.

Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) coğrafi işaret tescilli ürünün, hem kırsal kalkınma hem de ülke ekonomisine sağladığı katkıların farkındalığı ile coğrafi işaret tescili başvuru çalışmalarına gereken önemi gösterdiğini vurgulayan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, çalışmalar kapsamında, oda tarafından 13 yeni coğrafi işaret tescil başvurusunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gülsoy, yeni başvurular kapsamında, Kayseri Yağlaması, Katmeri, Tandır Böreği, Kurşun Aşı, Kayseri Nevzinesi, Yağ Mantısı, Tepsi Mantısı, Fırın Ağzı Kebabı, Gül Baklavası, Çemen olmak üzere 10 adet yöresel lezzetin coğrafi işaret tescilini şehre kazandırdıklarını kaydetti.

Kayseri Sucuk İçi ve Kayseri Börek Aşı için de tescil başvurusu yapıldığını belirten Gülsoy, şunları kaydetti: "Bunlarda değerlendirme aşamasında bulunuyor. Aldığımız bu coğrafi işaret tescilleriyle kültürümüze ve yerelimize sahip çıkıyoruz. Üstelik dünya coğrafi işaretli ürünlerin tüketimi yönünde bir ivme kazanıyor"

Gastronomi Festivali başladı!

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında gerçekleşen Gastronomi Günleri açılış programına Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Sayın Bayar Özsoy, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ve gastronomi alanında çalışan yerel işletmeciler katıldı.

Gastronomi Festivali başladı!

Konuşmaların ardından şehir protokolü kadın kooperatiflerinin stantlarını gezerek bilgi aldı. 

Öte yandan yarışmalara katılan Kayserililer gastronomi günleri kapsamında kente gelen ünlü şefler ile bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 3 gün sürecek etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.