Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu yapıldı

S.S. Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu, üye çoğunluğu sağlanarak gerçekleştirildi.

Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu yapıldı

Kadir Has Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Divan Başkanlığı’nı Gazeteci Yazar Veli Altınkaya’nın yaptığı genel kurulda 13 maddelik gündem maddesi karara bağlandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ve Gazeteciler Konut Yap Kooperatifi Başkanı Metin Kösedağ, üyeleri çalışmalar ve süreç hakkında bilgilendirdi. Başkan Kösedağ, ilk girişimlerindeki arsa ihalesini alamadıklarını ancak mevcut projenin öncekine kıyasla daha avantajlı olduğuna dikkat çektiği konuşmasında Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi üyelerinin çok şanslı olduğunu kaydetti. Başkan Kösedağ konuya ilişkin şunları dile getirdi; “Melikgazi Tavlusun bölgesinde 237 dönümlük bir arazi bulduk. Arazi tescil dışıydı ve bu tescil dışı işlemleri en az 2 yıl sürecekti. Bu bizim gözümüzü korkutmadı ve çok ince uğraşlar neticesinde 7-8 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Bugün TOKİ’ye tescili olmak üzere ve en önemlisi de geçen hafta itibariyle TOKİ bu arazi üzerinde plan yapmaya başlamıştır. Bundan sonrası bizim için en önemli olan kısımdır. Bu plan çalışması sonrasında Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi’ne onay için, yani imar planına dahil olması için yazı gönderilecek ve bu yazılar da bir ay içerisinde tamamlanmış, ihale süreci başlamış olacak. Tabi bu ihale süreci öncesinde sizden ön talep toplayacağız. Örneğin 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde. Bu tercihler dahilinde liste oluşturulacak. Bizim için en önemli konu mülkün amirlerinin tamamının yanımızda olması ve destek vermesidir. Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ve Valimiz Süleyman Kamçı her defasında soruyorlar, "var mı takıldığınız bir nokta" diye destek oluyorlar. Kendileri kooperatif konutlarımızın bitmesi noktasında olağanüstü destek veriyorlar. Kendilerine buradan sizler adına ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Özet olarak bugün genel kurulunu yaptığımız kooperatifimizin üyeleri çok şanslı.  Neden çok şanslı. TOKİ bugüne kadar yaklaşık 100-150 bin konut yapmış Türkiye genelinde. Bizim kooperatifimiz olarak ortaklaşa yaptığımız çalışmalarda konutlarımız TOKİ standartlarından yüzde en az 20, 25 daha avantajlı olacak. Bunda da alt yapımızı TOKİ’ye değil, mevcut belediyelerimize yaptıracağız ve kendi imkanlarımız dahilinde bunu gerçekleştireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve mevcut belediyelerimizle yaptığımız görüşmeler bütün hızıyla devam ediyor.” 

Başkan Kösedağ üyelerden kooperatif aidatları konusunda daha dikkatli davranmalarını isterken, bu işin üstesinden gelmek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını, bu kalabalığı gördükten sonra sorumluluklarının da daha da arttığını belirtti.

Konuşmaların ardından Genel Kurul sonunda yönetim kurulunun belirlenmesi için oylamaya geçildi. 

Tek aday olan Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ ve listesi 103 oy ile yönetime seçildi. Yönetim kurulu Metin Kösedağ (başkan), Mustafa Gürbüz, Mustafa Duran, Yavuz Navruz ve Ahmet Şan’dan oluştu. Denetim kurulunu ise Demet Öztürk, Emre Şapçı ve Hüseyin Göktaş oluşturdu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ