Gazeteciliğin Usta İsimlerinden Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti!

Türk basınının duayen isimlerinden gazeteci ve televizyoncu Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Detaylar haberimizde..

Gazeteciliğin Usta İsimlerinden Cıvaoğlu Hayatını Kaybetti!

Türk basınının duayen isimlerinden gazeteci ve televizyoncu Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Cıvaoğlu’nun ölüm haberini Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, sosyal medya platformu X üzerinden 'Güneri ağabeyi kaybettik' mesajıyla duyurdu.

1939 yılında Ankara’da doğan Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe öğrencilik yıllarında, Akis ve Yeni İstanbul gazetelerinde muhabirlik yaparak adım attı. TRT’nin kuruluş döneminde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı ve ardından Tercüman ve Güneş gazetelerinde genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. Uzun yıllar boyunca Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, Show TV’de yöneticilik görevini üstlendi. 1996 yılından itibaren Milliyet gazetesinin başyazarı olarak meslek hayatına devam etti.

Cıvaoğlu, televizyon ekranlarında da önemli bir isim olarak tanındı. Kanal D’de haber sunuculuğu yaparken, Durum ve Şeffaf Oda isimli programlarıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gazetecilik dersleri verdi.

Güneri Cıvaoğlu’nun cenaze töreni perşembe günü Milliyet Gazetesi’nde düzenlenecek bir anma töreniyle başlayacak ve Teşvikiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.