Gazi Mustafa Kemal Atatürk törenle anıldı...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yılında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde, kentin farklı okullarından gelen öğrenciler ve Kayseri protokolü bir araya geldi. Atatürk duygu yüklü bir törenle hatırlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk törenle anıldı...

Türkiye, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünü, düzenlenen törenlerle andı.  Kayseri’de de Cumhuriyet Meydanı, Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 85. yılında dolup taştı. 

Törene il protokolü, basın mensupları ve öğrenciler saygıyla katıldı. Atatürk'ün portresi ve Türk bayrağı, meydana asılan dev afişlerle süslendi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla devam eden tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

Vali Çiçek, bugün memleketin dört bir yanını hüzün sardığını belirterek Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ise Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına uygun biçimde çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak amacıyla hareket ettiklerini söyledi.