Gaziantep'te 4 çeşit yemek 40 TL - Kayseri'de de uygulanacak mı?

Doğu Anadolu Bölgesi'nin incisi ve yemekleriyle meşhur ili Gaziantep'te belediye açtığı Haydi Sofraya lokantalarında 4 çeşit yemek 40 TL'den satılıyor. Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kaytur'da da uygulama yapılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Gaziantep'te 4 çeşit yemek 40 TL - Kayseri'de de uygulanacak mı?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 'Haydi Sofraya' isimli lokantalar açarak şehir sakinlerine 4 çeşit yemeği 40 TL'den satışa sundu. Bu hizmeti gören Kayserililer de kendi şehirlerinde de böyle bir hizmetin olmasını talep ederken gözler Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kaytur tesislerine çevrildi.

Türkiye genelinde şehir belediyeleri özellikle yerel seçimlerden sonra AK Parti'nin büyük oranda oy kaybetmesi, diğer partilerin oy kazanması nedeniyle belediyeler adeta hizmet yarışına girdi. Örneğin İstanbul'da tır mobil okantaya dönüştürülerek 'Gezici Kent Lokantası' ismiyle açıldı. Lokantanın vatandaşalrın ayağına hizmet götürmek amacıyla açıldığı belirtildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de 4 çeşit yemeği 40 TL'ye sunan 'Haydi Sofraya' lokantasının açıldığını duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle 3 lokanta daha açacaklarını söyledi.

Şahin, '4 çeşit yemeği 40 liraya sunan dört  'Haydi Sofraya' lokantamız var Gaziantep’te. Az önce ziyaret ettim, halkımızın memnuniyeti üst seviyede, ben de mutlu oldum. Müjdeyi buradan vereyim, önümüzdeki günlerde 3 Haydi Sofraya daha açacağız. Şimdiden afiyet, bal, şeker olsun.' dedi.

Gözler Kayseri'deki belediye tesislerinde!

Son dönemde artan enflasyon nedeniyle dışarıda yemek yemek de hayal oldu. Et türündeki yemeklerin yanına adeta yaklaşılamıyor, hafif türdeki gıdalar ve tatlıların fiyatı ise cep yakıyor. Kayseri'de de belediyeye ait tesisler oldukça rağbet görüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kaytur tesisleri kentin pek çok bölgesinde bulunuyor. Yöresel yemekler başta olmak üzere pek çok çeşit yemeği sunan Kaytur müşterilerden takdir topluyor. Ancak diğer illerin yaptığı gibi Kayseri'de de böyle bir uygulamanın yapılması bekleniyor.

Talas Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Ali Dağı 360 Yürüyüş Yolu başlangıcında açılan '360 Kafe' de lezzetli yemekler sunarken önündeki yeşil alanda da isteyen vatandaşlar piknik yapıp dinlenebiliyor. Bu tesis oldukça kalabalık olurken menüsüne diğer illerdeki gibi ekleme yapılması isteniyor.

Kocasinan Belediyesi de hizmete açtığı Kafe Sinan'da uygun fiyatlı menüsüyle dikkat çekerken glutensiz kafesi de ilgi görüyor. Yine bu belediyenin de böyle bir uygulamayı hayata geçirmesi bekleniyor.